Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Budynki w remoncie... |
Autor |
Wiadomość |
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 18-01-2011, 14:33 Budynki w remoncie...
|
|
|
Nie jestem pewien, czy jest już taki temat, ale co mi tam:
Dobra. Pewnie wszyscy już to dawno dostrzegli, ale jako że może nas ktoś nowy odwiedzi, to dzięki temu tematowi będzie wiedział.
No więc tak: czy dostrzegliście, że w katalogu diagram znajdującego się w głównym katalogu CoLoBoT-a, pewne obrazki przedstawiające ogólne obiekty z gry, różnią się od rzeczywistych? Chodzi mi tu oczywiście o pliki radar.bmp i research.bmp. W oryginalnej wersji gry (tej od Manta), oraz chyba w czasopismowej (nie bardzo pamiętam, dawno tej wersji nie instalowałem), obrazy ukazujące te dwa budynki różnią się od tych, które są oficjalnie w grze. To z pewnością pomyłka EPSITEC, ale jak myślicie, czy ma to związek z wczesnymi angielskimi, lub francuskimi wersjami CoLoBoT? Jeśli tak, to gdzie je znaleźć? I dlaczego EPSITEC zdecydował się je zmienić?
Co ciekawe, we wszystkich edycjach CeeBot, które mają te obrazy, są one zaktualizowane.
A oto to, o czym mówię (jeśli ktoś lub coś się nie połapał):
radar.bmp w CoLoBoT - widać wyraźnie śmieszną strzałkę. Dobrze, że zmienili to, bo wygląda naprawdę śmiesznie .
radar.bmp w CeeBot - wygląd właściwy dla znanych nam wersji CoLoBoT i CeeBot.
research.bmp w CoLoBoT - widać wyraźnie, że zamiast anteny satelitarnej, ma on coś, co przypomina wiatromierz.
research.bmp w CeeBot - wygląd właściwy dla znanych nam wersji CoLoBoT i CeeBot. |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 18-01-2011, 19:13
|
|
|
U mnie też tak jest. Ale warto zajrzeć do wcześniejszych wersji i zobaczyć to w akcji. Mam chyba coś takiego na dysku, ale nie wiem czy nie zostało zmienione. Zobaczę jak wejdę na windowsa.
[ Dodano: 18-01-2011, 21:09 ]
Wersja demo 1.17. Jest już zmienione, ale epsitec mógł to zrobić bo to pobrane z jego strony. Trzeba szukać dalej... Albo coś w stylu Colobot Beta. |
|
|
|
|
Emxx52
W istocie
Twoja ulubiona misja: Tropica
|
Wysłany: 19-01-2011, 18:48
|
|
|
@cezar.512: Odpowiem na twoją wypowiedź z innego tematu:
Cytat: | ...miały wyglądać inaczej... |
Zapewne domyśliłeś się, że one tak wyglądały (inaczej nie mogliby strzelić screenera )
A tu znalazłem taki obrazek:
Jest też wiele innych ze starszego Colobota a dokładnie tutaj:
http://www.google.com/ima...f&aqi=&aql=&oq= |
_________________ Windows w szacie Linuxa
|
|
|
|
|
Abadon
Administrator forum Administrator
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:58
|
|
|
Mając niegdyś francuską wersję Colobota od kolegi, zwróciłem uwagę na pewien przycisk, o czym dawno temu wspominałem.
|
|
|
Apus
Twoja ulubiona misja: 2 pierwsze na Wulkanii
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 09 Kwi 2010 Posty: 246 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 31-01-2011, 15:30
|
|
|
Gdzieś już widziałem takiego screena... Własnie z możliwością zmieniania kąta lufy Phazera bez włączania kamery pokładowej. |
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 31-01-2011, 16:46
|
|
|
Abadon: jeśli masz dostęp do tej starej wersji francuskiej to możesz sprawdzić jak wyglądają budynki z pierwszego posta w tym temacie. |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 31-01-2011, 22:57
|
|
|
Skąd można dostać tę starą francuską wersję? Niby znalazłem jakąś, ale była nowsza (bez nietypowych budynków i przycisków).
Poza tym, to mój setny post na forum i to w moim temacie! |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
|
|
| |
|