Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Przesunięty przez: Abadon 29-12-2010, 16:03 |
Dropbox - sieciowy współdzielony dysk |
Autor |
Wiadomość |
COLOBOT
Administrator sieci Założyciel portalu
Twoja ulubiona misja: Obie na Orfenii
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2008 Posty: 353 Skąd: Jarocin
|
Wysłany: 08-06-2010, 21:52 Dropbox - sieciowy współdzielony dysk
|
|
|
Przeglądając sieć natknąłem się na wspaniałe narzędzie. Jest to program do synchronizacji danych między komputerami. Może służyć jednocześnie do backupu danych oraz do udostępniania plików i folderów innym osobom.
Pewne zastosowanie, które w nim widzę to możliwość pakowania wszystkich user leveli oraz misji COLOBOTa 2 do jednego miejsca, dzięki temu będą one dostępne dla każdego użytkownika tego programu i wszyscy będą mieli najaktualniejsze wersje.
Poza tym każdy użytkownik mógłby mieć swoje save'y i powstałaby taka superwielka wersja COLOBOTa, gdzie każdy mógłby mieć swój login.
Priorytetem jednak byłoby wkładanie tam nowych misji i poprawianie ich przez innych użytkowników czy dodawanie reliefów itp. Każdy plik można przywrócić do dowolnej wcześniejszej wersji, więc poprawki byłyby proste.
Prosiłbym o rejestrowanie się z tego linku:
https://www.dropbox.com/referrals/NTc0ODc5MjE5
Wam to nie robi różnicy, ale dzięki temu, że zarejestrujecie się klikając na ten link, ja będę miał więcej miejsca na materiały związane m.in. z COLOBOTem i innymi grami EPSITECa. W chwili obecnej mam na dysku około 4GB, a konto na dropboxie na starcie ma rozmiar 2GB. |
_________________ Bykom STOP
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
|
|
|
|
|
Thorin12
Administrator forum Cichy obserwator
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 134 Skąd: Wyspa Berk
|
Wysłany: 08-06-2010, 21:56
|
|
|
Heh!
Kiedyś na Windowsie jak stawiałem Server Gmoda to żeby ludzie pobierali content szybciej i efektywniej - wykorzystywało się właśnie dropboxa |
|
|
Schocker
Wants cookies!
Twoja ulubiona misja: Hmm... All.
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: 08-06-2010, 23:10
|
|
|
COLOBOT napisał/a: |
Prosiłbym o rejestrowanie się z tego linku:
https://www.dropbox.com/referrals/NTc0ODc5MjE5
Wam to nie robi różnicy, ale dzięki temu, że zarejestrujecie się klikając na ten link, ja będę miał więcej miejsca na materiały związane m.in. z COLOBOTem i innymi grami EPSITECa. W chwili obecnej mam na dysku około 4GB, a konto na dropboxie na starcie ma rozmiar 2GB. |
W sumie, powinniśmy dostać dodatkowe 250 MB za zarejestrowanie się z czyjegoś ref linku. Właśnie szukałem jakiegoś, by wypróbować DropBoksa, bo by mi się ogromnie przydał, a ref linkiem pomógłbym też komuś innemu. ^^
Czytałem o nim dużo i jest to wprost cudowne narzędzie. ^^ |
_________________ But there's no sense crying over every mistake, you just keep on trying 'till you ran out of cake -GlaDOS
|
|
|
|
|
Thorin12
Administrator forum Cichy obserwator
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 134 Skąd: Wyspa Berk
|
Wysłany: 08-06-2010, 23:29
|
|
|
Jest jeszcze to - używałem tego żeby zuploadować 2,7 GB (obraz iso spellforce ;p) tylko ze tam jak uploadujesz dostajesz punkty i za te punkty możesz ściągać + liczba punktów = transfer |
|
|
COLOBOT
Administrator sieci Założyciel portalu
Twoja ulubiona misja: Obie na Orfenii
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2008 Posty: 353 Skąd: Jarocin
|
Wysłany: 09-06-2010, 09:02
|
|
|
Jeszcze jedno, żeby dostać te 250MB dana osoba musi odpalić i skonfigurować aplikację desktopową, sama rejestracja to za mało. |
_________________ Bykom STOP
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
|
|
|
|
|
Schocker
Wants cookies!
Twoja ulubiona misja: Hmm... All.
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: 09-06-2010, 14:26
|
|
|
Thorin12 napisał/a: |
Jest jeszcze to - używałem tego żeby zuploadować 2,7 GB (obraz iso spellforce ;p) tylko ze tam jak uploadujesz dostajesz punkty i za te punkty możesz ściągać + liczba punktów = transfer |
5fantastic jest taki jak Chomik. ^^ Tzn. zasady takie same, a punkty to tak jak MB w Chomiku. ^^ Możesz kupić dodatkowe itp.
Co do: Cytat: |
Jeszcze jedno, żeby dostać te 250MB dana osoba musi odpalić i skonfigurować aplikację desktopową, sama rejestracja to za mało. |
Ja i tak bym instalował aplikację, bo mi głównie na tym zależy. Ergo, dla mnie ref link jest przydatny. ^^ |
_________________ But there's no sense crying over every mistake, you just keep on trying 'till you ran out of cake -GlaDOS
|
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 09-06-2010, 14:45
|
|
|
Bardzo mi się podoba, program na komputer GPL, interfejs www bardzo przyjazny, i właśnie próbuję znaleźć gdzie można dzielić się plikami i folderami podając URL...
[ Dodano: 2010-06-09, 14:53:01 ]
O ja pier****... możliwe hotlikowanie... |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|