Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Przesunięty przez: Abadon 31-01-2011, 15:11 |
Paczka reliefów II |
Autor |
Wiadomość |
FE4R
Twoja ulubiona misja: Saari - Inwazja
|
Wysłany: 27-11-2009, 18:48 Paczka reliefów II
|
|
|
Dobry,
Postanowiłem stworzyć drugą paczkę reliefów dla ludzi, którzy chcą poeksperymentować w Swobodnej Grze, a może i wykorzystać do swojej misji.
Tym razem wszystkie mapy są zrobione przeze mnie.
Jest ich 58.
Tym razem nie ma rewersów kolorów.
Jeśliby ktoś chciał - wystarczy sobie w Paincie albo GIMPie odwrócić kolory.
Część map była wzorowana na to, by mieć dużo wody, a okazało się, że kolory są na odwrót i jest większość gór.
Część była generowana od tak, bez większego znaczenia czy będą użyteczne. Jednak wszystkie sprawdziłem w Colobocie czy są gładkie itd. I są...
Dodając kolory, tekstury, wodę na odpowiednim poziomie, 'factor' w 'Terrain Relief', obiekty i inne po prostu można stworzyć cudo.
Na przyszłość zapowiadam, iż Paczka Reliefów III będzie wzorowana w całości na realnych lokacjach z Ziemi. Co to oznacza? Wybiorę kluczowe i najlepsze(najbardziej characterystyczne) lokacje i ich mapy topograficzne - obrobię i dodam do paczki. Spodziewam się 100 różnych lokacji w 'trójce'.
Dodatkowo - ogłaszam, że przyjmuję zlecenia na mapki / reliefy całkowicie bezinteresownie. Co prawda nie robię misji - ale mapy pod swobodną grę czy podstawkę do misji jak najbardziej (wliczam relief, res, kolory, roślinność, obiekty, ale bez fabuły i programów).
@Paczka Reliefów II w załączniku poniżej.
Pozdrawiam,
FE4R
Package.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 98 raz(y) 1017,19 KB |
|
|
|
|
|
|
|