Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Propozycja nr 2 :) |
Uważasz, że warto napisać do Kamila w sprawie reklamy? |
Tak! Z pewnością się zgodzi! |
|
0% |
[ 0 ] |
Tak, myślę że warto spróbować. |
|
88% |
[ 8 ] |
Nie, wątpie żeby się zgodził. |
|
11% |
[ 1 ] |
Nie! Nigdy się na to nie zgodzi! |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 9 |
Wszystkich Głosów: 9 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 12-08-2009, 12:52 Propozycja nr 2 :)
|
|
|
Na YouTube jest pewien spec od komputerów. Jest bardzo popularny, m.in. ma ponad 2000 subskrypcji i własny kanał live. Parę razy widziałem na czacie jak się niektórzy fani chwalili, że umieją programować. Raz nawet się kłócili, który język jest najlepszy Link do kanału na YT: KamilScheicht
Proponuję, aby napisać do niego, aby polecił ten portal i grę Colobot. Z pewnością wielu by się zainteresowało, gdyby nakręcił np. poradnik "Od czego zacząć naukę programowania?"
Jeden szkopuł, jednak jest - nie wiem czy grał kiedykolwiek w Colobot'a Mam nadzieję, że tak <modli się oto> |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
Ostatnio zmieniony przez Simbax 12-08-2009, 14:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Abadon
Administrator forum Administrator
|
Wysłany: 12-08-2009, 13:28
|
|
|
Byłoby bardzo miło gdyby się zgodził na taką reklamę portalu, ale jest pytanie czy się zgodzi.
Proponuję na początek załorzyć ankietę "Czy warto napisać do niego, z prośbą o pomoc". To by przedstawiło mniejwięcej jak użytkownicy naszego portalu są nastawieni na ten pomysł (wkońcu jest demokracja).
Druga sprawa to jest w jaki sposób do niego się zwrócić. Najlepiej byłoby gdyby ktoś napisał porządny list, który przed stawił sytuację forum (ja mogę takowy napisać, ale ktoś przydał się do pomocy, hmm może Schocker?). Aha można też wspomnieć o korzyściach dla jego czatu np. ludzie w mniejszym stopniu spierać się będą na czacie "kto jest najlepszym programistą", może jak ktoś się zainterresuje PPC to tutaj będzie się chwalił. Dodatkowo można zaprosić go do naszego grona.
Gdyby przyszła odmowa bezpośredniej reklamy, to można się spytać o spooby reklamacji straony itp.
P.S Myślę że w sprawie reklamy, powinien zadecydować administrator tego forum. |
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 12-08-2009, 14:07
|
|
|
Raczej rzadko piszą o programowaniu. Mówiąc o tym czacie, chciałem po prostu powiadomić, że wśród jego fanów są programiści i uczący się programować. Nie wyjdzie to za bardzo na korzyść czatu (masz pojęcie jaki jest spam przy rozmowach live?). Co do reszty to się z Tobą zgadzam. To tylko moje zdanie, trzeba poczekać na opinie innych
Ankieta już zrobiona. |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
Abadon
Administrator forum Administrator
|
Wysłany: 12-08-2009, 14:16
|
|
|
Cytat: | (masz pojęcie jaki jest spam przy rozmowach live?) |
Nie, ale wyobrażam sobie jego wielką skalę .
P.S Cieszę że Ci zależy nad rozwojem PPC. |
|
|
|
|
Schocker
Wants cookies!
Twoja ulubiona misja: Hmm... All.
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: 12-08-2009, 21:48
|
|
|
/me gdy usyszłą o liście, chowa się za tekturowym krzakiem, który po chwili się przewraca. Wstaja, otrzepuje się i...
No, nie ukryję się. List oficjalny chętnię napiszę/poprawie/pomogę/w/e. Z tego co widzę, jest to "dość obiecująca propozycja". ^^
Miejmy tylko nadzieję, że pan Colobot pojawi się ponownie. ^^ |
_________________ But there's no sense crying over every mistake, you just keep on trying 'till you ran out of cake -GlaDOS
|
|
|
|
|
C ruels!
Neokid
Twoja ulubiona misja: user levels,swobodna gra i KO
Wiek: 22 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 185 Skąd: Devil MachineXD
|
|
|