Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Nasze dystrybuje |
Autor |
Wiadomość |
lukas_j
Geek 127.0.0.1<-hack
Twoja ulubiona misja: nie wiem, lubie wiekszosc :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Cze 2008 Posty: 187 Skąd: localhost
|
Wysłany: 29-12-2010, 21:11 Nasze dystrybuje
|
|
|
Tu piszemy jakie mamy dystrybucje linuxa, oraz dajemy jakiegoś screena. Mozemy tez opisać niektóre elementy.
Ja mam Ubuntu 10.04 LTS Desktop 32bit
Jak widac, compiz, procek to pentium IV 3.20 ghz, a wyswietla 1,87 jako jeden wątek (bo to HT)
Monitor systemu (na pasku u góry) to po kolei: Zuzycie procka, zuzycie pamieci ram (programy(na dole), bufory, strony w cache), wysylanie/odbieranie(sieć) i uzycie HDD. W obszarze powiadomienia (kolo zegara) to ikony: Kadu, PSI, polaczenie sieciowe i głosnosc. Ikone mam jedna Na dole to na pulpicie to screenlets. Notatnik, output z kernela (dmesg), aktualne ip i szybkosc przychodzaca i wychodzaca oraz transfer caly. Nie dziwic sie ze tak malo, bo niedawno przegrzewał mi sie komp i dopiero od kilku dni znowu dziala (przez ten czas korzystalem z innego). |
_________________ Jestem zwolennikiem wolnego oprogramowania! |
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
|
|
|
|
Van
Twardy Pingwin
Twoja ulubiona misja: Te na Krystalii
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|