Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Dyskusja na temat zostawania przedmiotów na statku [wydzielo |
Autor |
Wiadomość |
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 17-12-2010, 10:09
|
|
|
Berserker napisał/a: | I co pozniej z ta kostka zrobisz? Zabierzesz na nastepna planete? |
Raczej na następną misję na tej samej planecie: "Bezbronny". Poza tym gra nie pamięta, co mieliśmy na końcu misji na statku i nie stosuje tej informacji do kolejnej misji.
Korniszon napisał/a: | ??? I don't understand! ??? (Translater: ??? Nie rozumiem! ???) |
Ja też w taki sposób gram, aby zużyć jak najmniej surowców i zostawić po sobie jak najmniej obiektów. Wiem, to bezsens, ale daje frajdę! |
|
|
|
|
radyder
Twoja ulubiona misja: Saari
|
Wysłany: 22-12-2010, 16:37
|
|
|
cezar.512 napisał/a: | Poza tym gra nie pamięta, co mieliśmy na końcu misji na statku i nie stosuje tej informacji do kolejnej misji. |
Masz rację. Mnie też zdziwiło, że w "Odlocie" (3 misja na Ziemi) zapakowałem transportera na gąsienicach na statek, a na Księżycu go nie było. |
_________________ Gram w CoLoBoTa dzięki Emxx52 |
|
|
|
|
Korniszon
Me Gusta: PPC
Twoja ulubiona misja: Spying...
Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 01 Paź 2010 Posty: 108 Skąd: Stamtąd, gdzie ty.
|
Wysłany: 24-12-2010, 13:34
|
|
|
Pierwszy raz gdy grałem w Colobota to też się zdziwiłem, ale gdy odkryłem pliki misji, przestało mi to być tajemnicze. |
_________________ Nazywajcie mnie KL582 (nick w Minecraft) |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 24-12-2010, 23:05
|
|
|
Niestety twórcy nie chcieli i nie mieli możliwości, by przebudować jądro gry w taki sposób, aby mogła ona pamiętać, co wzięliśmy na statek przed odlotem.
Ale kto wie, może tak jest lepiej? Może dzięki temu CoLoBoT ma wciąż TEN urok? |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 25-12-2010, 00:24
|
|
|
Gdyby gra pamiętała takie rzeczy to na pewno byłoby trudniej bo np. okazywałoby się że jest potrzebny robot którego nie wzięliśmy w poprzedniej misji, i weź tu powtarzaj misję... zmniejszyłaby się liniowość fabuły. |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
Pomógł: 16 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 496 Skąd: Bigos
|
Wysłany: 25-12-2010, 00:29
|
|
|
@up
Takie rzeczy mozna ominac przy robieniu misji, gorzej jest z tym, ze daloby sie wziac pare dzial na zapas i pewne misje nie mialyby sensu. |
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
|
|
|
|
radyder
|
Wysłany: 30-12-2010, 14:18
|
|
|
Zabrakłoby wreszcie miejsca na statku. I tak jest mało jak np. na Saari pakujesz tam recyklera. To teraz pomyśl co by było w następnych misjach. Ruszyć byś się nie mógł. |
_________________ Gram w CoLoBoTa dzięki Emxx52 |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
Pomógł: 16 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 496 Skąd: Bigos
|
Wysłany: 30-12-2010, 16:08
|
|
|
Miejsce to nie problem, zawsze mozna zostawic pare niepotrzebnych botow, ale misje w Colobocie to z zalozenia roznego rodzaju problemy (logistyczne glownie) i np. ostatnia misja Saari nie stanowilaby zadnego problemu dzieki mozliwosci przytargania wlasnego dziala. Cala Centuria by poszla do kosza, gdyz glowna trudnoscia jest mala ilosc surowcow i zniklaby ona gdyby mozna bylo przytargac karton kostek tytanowych z Wulkani (Wulkanii?). |
|
|
lukas_j
Geek 127.0.0.1<-hack
Twoja ulubiona misja: nie wiem, lubie wiekszosc :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Cze 2008 Posty: 187 Skąd: localhost
|
Wysłany: 31-12-2010, 13:05
|
|
|
Kto nie wierzy niech uwierzy i sprawdzi pliki misji. Jakby tworcy chcieli to i tak by zrobili. Mimo to, ja lubilem sie bawic i pakowalem roboty na statek . |
_________________ Jestem zwolennikiem wolnego oprogramowania! |
|
|
|
|
radyder
|
Wysłany: 31-12-2010, 22:39
|
|
|