Szkoła i ważność przedmiotów [wydzielone] |
Autor |
Wiadomość |
Abadon
Administrator forum Administrator
|
Wysłany: 17-10-2009, 13:29
|
|
|
Cytat: | -KUPA WOLNEGO CZASU - załatwione |
Z tym czasem wolnym to będzie bardzo trudno. Ostatnio sobie obiecałem że zrobie tyle rzeczy na tym forum, (list, fabuła itp.) ale brak czasu mi na to nie pozwala. Nawet ostatnio coraz częściej bywam na forum. Powód? Brak czasu... |
|
|
DemoLisH
Zbanowany
|
Wysłany: 17-10-2009, 13:43
|
|
|
Ja codziennie wstaje o 6 a wracam do domu o 16(to jest 10 godzin w szkole, po których jestem wiadomo zmęczony). Dlatego coraz rzadziej zaglądam do tego forum ;/ |
_________________ Compiling [Gość.exe]...
Zapraszam na grę zwaną League of Legends:
http://signup.leagueofleg...e98cec278372604 |
|
|
|
|
colobotwymiiata
Zjem cię
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Krystalii
|
Wysłany: 04-11-2009, 15:28
|
|
|
echhh... szkoła to jeszcze nie problem. mi na dodatek internet się psuje.... teraz widzę że masa nieprzeczytanych postów itp. w każdym razie siema! |
|
|
|
|
Abadon
|
Wysłany: 04-11-2009, 19:34
|
|
|
Colobotwymiiata jak będziesz w wieku DemoLisHa to przekonasz się że szkoła i nauka jest ważniejsza niż Colobot 2. W podstawówce było fajnie, mało nauki i mnustwo wolnego czasu. Dobra koniec tego off-topu, bo widzę że robi się w tym temacie "mała spowiedź".
Aha jeszcze jedno: Witaj Colobotwymiiata!
//Ort. -adiblol |
Ostatnio zmieniony przez adiblol 05-11-2009, 16:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Schocker
Wants cookies!
Twoja ulubiona misja: Hmm... All.
|
Wysłany: 05-11-2009, 19:40
|
|
|
[OffTop]Zgadzam się z Abadonem. Ja w gimnazjum już mam więcej lekcji, więcej jestem w szkole i w ogóle. Ale systematyczność to klucz do sukcesu. W gimnazjum jest więcej sprawdzianów, kartkówek i w ogóle, ale... Mogło być gorzej. Przynajmniej u mnie.
And, @ColobotWymiiata: Hi! ^^
[/OffTop] |
_________________ But there's no sense crying over every mistake, you just keep on trying 'till you ran out of cake -GlaDOS
|
|
|
|
|
fly
|
Wysłany: 20-11-2009, 20:24
|
|
|
Ale wy jesteście...
Ktoś pisał co chce w Colobot 2 a taki jeden (lukas_j) mówi "to se zrób". |
|
|
|
|
DeiDara
Derosa out.
Twoja ulubiona misja: Wszystkie z Wulkani
Wiek: 21 Dołączył: 23 Lip 2008 Posty: 205 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 25-11-2009, 16:39
|
|
|
Masz coś do Lukas_j
Co do gimnazjum
O
M
G
Poziom nauczania nauczycieli jest naprawdę żenujący.
W podstawowej to gówno jest wychodzisz na 8,50 i wracasz o 13.
Pffff
I się Fly nie dziw że "Nikt nie chce ci zrobić Colobota 2" ludzie porostu nie mają czasu. Zresztą co za problem wykuć na pamięć poradnik C++ i zrobić sobie grę, co prawda trochę to trwa ale cóż "Takie jest życie". |
_________________ An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
|
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
|
Wysłany: 25-11-2009, 16:53
|
|
|
O, DeiDara wrócił!
Szkoła jest do dupy bo się musimy uczyć tego co nas nie interesuje, np. lekarzowi się przyda matematyka, ale matematykowi biologia? Właśnie... A jeszcze mniej się przyda historia (np. szczegółowe daty, bo gdyby nie było dat to bym lubił historię ) czy też polski, a konkretnie analiza wiersza i inne pierdoły... Ale ortografia się przyda
Za przedmioty uniwersalne i obowiązkowe uważam:
- matematyka: arytmetyka i procenty, ewentualnie wyrażenia i przekształcanie wzorów
- polski: nauka o języku (gramatyka i ortografia)
- technologia informatyczna: OpenOffice (propagować open-source!!!)
- biologia: zasady dbałości o własny organizm
W kategorii najmniej użyteczny przedmiot pierwsze miejsce zajmuje:
Chemia
Chociaż lubię chemię, to obiektywnie patrząc jest najmniej użyteczna w normalnym życiu. |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
FE4R
Twoja ulubiona misja: Saari - Inwazja
|
Wysłany: 25-11-2009, 17:08
|
|
|
adiblol napisał/a: | W kategorii najmniej użyteczny przedmiot pierwsze miejsce zajmuje:
Chemia
Chociaż lubię chemię, to obiektywnie patrząc jest najmniej użyteczna w normalnym życiu. |
To jesteś ślepy, że nie widzisz zaplecza chemicznego, które pozwala Ci normalnie żyć każdego dnia. Idę na A-level chemiczny i na studia chemiczne, więc to zauważam...
W ogóle bzdury gadasz adiblol. ^^ |
|
|
|
|
Abadon
|
Wysłany: 25-11-2009, 17:54
|
|
|
Widzę że temat zbacza z głównej drogi, ale może tak na koniec podsumowuję wasze opinie na temat szkoły. Otóż nasze życie składa się z kilku etapów. W młodości uczymy się w szkołach by mieć lepszą przyszłość... pracę. No właśnie pracę. Ale jaką?? Co chcę robić w przyszłości? Na wczesnym etapie w podstawówce zapoznajemy się z nowymi przedmiotami, podstawami, które trzeba znać. Dalej idziemy do gimnazjum, gdzie dochodzą przedmioty (włącznie z chemią, fizyką itp.) i coraz wyższy prób wymagań. By dostać się do dobrego liceum, trzeba się nieźle uczyć, więc żadnego przedmiotu nie lekceważymy. Gdy i gimnazjum skończymy jeżeli wiemy co nas bardziej interesuje możemy już wybrać jakiś kierunek, ale istnieją wtedy też ogólnokształcące licea. Do czego dąrze? Otóż większa część uczniów (tych dobrych) nie wie co będzie robiła. Dlatego przyszły lekarz ucząc się w gimnazjum czy liceum biologi i jeżeli mu się ba rdzo podoba to idzie na ten kierunek studiów, a matematykowi nie podobała się ona więc poszedł na mate. Szkoła mówią, krótko naprowadza nas na to co nas interesuje. Z jednej strony zniechęca nas ze strony nauki biologi, a z drugiej strony coraz bardziej interesuje mata. Pamiętajmy że różne są nieodkryte fenomenty, a szkoła odkrywa ich lub geniusz odkrywa odrazu to w sobie i ma trochę łatwiej w nauce i w nakierowaniu. Pamiętajmy różnież o zdolnych pracowitych osobach, to do młodzieży świat w przyszłości należy. "Selekcja szkolna" kreuje przyszłość.
Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję że udało mi się przekazać w formie tekstu to co chciałem powiedzieć. "Łatwiej powiedzić trudniej napisać".
P.S Nie czepiajcie się błędów, jakby co to je poprawi jeden z moderatorów.
P.P.P Każdy przedmiot jest jednakowo ważny! |
|
|
adiblol
|
Wysłany: 27-11-2009, 12:27
|
|
|
Cytat: | P.P.P Każdy przedmiot jest jednakowo ważny! |
Kontynuując flamewar, gówno prawda. Na przykład taka ortografia jest dużo ważniejsza od np. sztuki, bo nie każdy musi umieć tworzyć i analizować sztukę, ale każdy musi pisać poprawnie. |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
Abadon
|
Wysłany: 27-11-2009, 14:40
|
|
|
Cytat: | Na przykład taka ortografia jest dużo ważniejsza od np. sztuki, bo nie każdy musi umieć tworzyć i analizować sztukę, ale każdy musi pisać poprawnie. |
Z tym się jak najbardziej zgadzam, lecz zawsze zdania będą podzielone. Miałem na myśli o nie lekceważenie przedmiotu. Bo jak zawalisz np. muzykę, czyli ktoś będzie miał 2 to trudniej będzie mu się gdzieś dostać. Jedna zła ocena końcowo roczna obniża średnią.
Cytat: | ...ale każdy musi pisać poprawnie. |
Prawda, prawda. Walczę z tym!
Apropo kolejna fabuła do już 4 misji pojawi się wkrótce.
P.S KONIEC FLAMEWARU. |
|
|
Bartek c++
Twoja ulubiona misja: Tropica - Czas na atak
|
Wysłany: 27-11-2009, 16:16
|
|
|
My musimy się uczyć jakiś wierszy i innych bzdet np; jak rozmnażają szię meduzy.
My w szkole mamy komputery ,IMac czasami szkoda mi tych komputerów bo głupie zerowiaki w nie walą a to przecież koszuje 15 tys złotych!
// Co wcześniej napisałem? KONIEC FLAMEWARU! Jeszcze jeden taki wybryk i dostaniesz warna. Jak informuję że off top czy flamewar jest zakończony to znaczy że od tego momentu trzeba pisać na właściwy temat! Czy to takie trudne do zrozumienia? - Abadon |
Ostatnio zmieniony przez Abadon 27-11-2009, 18:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adiblol
|
|
|
|