Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Wspólna praca nad plikami |
Autor |
Wiadomość |
Schocker
Wants cookies!
Twoja ulubiona misja: Hmm... All.
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: 25-10-2009, 12:17 Wspólna praca nad plikami
|
|
|
Witajcie. ^^
Niektórym osobom już to chyba mówiłem, niemniej jednak, teraz postanowiłem zrobić do tego temat na forum.
C2 z każdym dniem coraz bardziej ozywa. Niemniej jednak, popatrzmy w przyszłość. Do bardziej rozbudowanych misji, będzie wiele plików. Prawdopodobnie trudno będzie je trzymać zsynchronizowane, a możliwość jednoczesnej pracy przez kilka osób nad jednym plikiem może się przydać.
Po moim krótkim researchu, znalazłem dwa narzędzia, które mogą się przydać:
MoonEdit
Gobby
Gobby jest bardziej zaawansowany, ma czat w stylu IRC i inne takie, natomiast MoonEdit jest prosty.
Można przetestować te programy, sprawdzić, czy się przydadzą, wybrać któryś z nich. |
_________________ But there's no sense crying over every mistake, you just keep on trying 'till you ran out of cake -GlaDOS
|
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
|
|
|
|
Schocker
Wants cookies!
|
Wysłany: 26-10-2009, 21:57
|
|
|
@Adiblol: SVN to swoją drogą, ale tutaj synchronizacja jest tylko jako takie...
Przytoczenie. ^^; Chodzi mi tutaj głównie o sam fakt jednoczesnej pracy nad jednym plikiem. ^^ |
_________________ But there's no sense crying over every mistake, you just keep on trying 'till you ran out of cake -GlaDOS
|
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 27-10-2009, 14:20
|
|
|
Schocker napisał/a: | Chodzi mi tutaj głównie o sam fakt jednoczesnej pracy nad jednym plikiem. ^^ |
Bez sensu, SVN jest profesjonalny a nie jakieś amatoskie badziewie dla noobów. |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
Schocker
Wants cookies!
|
Wysłany: 27-10-2009, 16:51
|
|
|
adiblol napisał/a: | Schocker napisał/a: | Chodzi mi tutaj głównie o sam fakt jednoczesnej pracy nad jednym plikiem. ^^ |
Bez sensu, SVN jest profesjonalny a nie jakieś amatoskie badziewie dla noobów. |
Tylko że SVN używane jest do synchronizacji, a mi chodzi o jednoczesną pracę nad plikiem... ^^; Nawet niepotrzebnie tam wspomniałem o synchronizacji.
SVN jest dobre, nawet bardzo i temu nie zaprzeczę, ale służy do czego trochę innego. ^^
Ok, może trochę zmienię temat: Chodzi mi o to, czy takie narzędzie może się przydać i podać ew. przykłady. ^^ |
|
|
|
|
|
Bartek c++
Twoja ulubiona misja: Tropica - Czas na atak
|
Wysłany: 01-11-2009, 19:33
|
|
|
hej a może takie coś każda misja stworzona przez użytkownika forum będzie uczestniczyła w projekcie colobot2. |
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|