Ban za... |
Autor |
Wiadomość |
Thorin12
Administrator forum Cichy obserwator
|
Wysłany: 13-01-2011, 01:43
|
|
|
Ban dla dawida960 bo przeglądam właśnie /v/ |
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 13-01-2011, 15:05
|
|
|
Ban dla Thorina12, za to, że wczoraj nie było nowych postów. |
|
|
|
|
dawid960
Neokid @up: to nieprawda
Twoja ulubiona misja: księżyc
Wiek: 17 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 133 Skąd: z matrixa ( XD )
|
|
|
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 19-01-2011, 17:56
|
|
|
Ban dla dawida960 za to, że źle napisał słowo "warn" i miał 50 warnów a teraz ma 5(po 7 dniach znikają wszystkie warny, więc powinien mieć 0). I za to, że nie napisał "za to" tylko odrazu napisał "że"
dawid960 napisał/a: | Ban dla Sionera że mam 5 WRANÓW. |
Błąd napisał/a: | Nie ma błędu. |
|
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 19-01-2011, 21:30
|
|
|
Sioner napisał/a: | Błąd napisał/a: | Nie ma błędu. |
|
O co chodzi? Przypomina mi się herezja adiblola na temat Windows: ''Błędny błąd. Nie ma błędu.''
Ban za zdezorientowanie mnie. |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 20-01-2011, 13:14
|
|
|
Wziąłem to z nonsensopedi. Coś o winshicie tam było.
Ban dla cezara.512 za to, że Microshit Winshit jest do kitu. |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
|
Wysłany: 20-01-2011, 14:28
|
|
|
Ban dla Sionera za to, że wiem o tym. Już dawno myślałem, aby przejść na jakiś GNU/Linux, jednak pierwsze próby na Ubuntu były dla mnie straszne . Ale to było dawno... Może za rok, jak rozbuduję swój komputer? |
|
|
|
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 20-01-2011, 22:12
|
|
|
Ban dla cezar.512 za to, że aż za rok... A teraz jak twój komputer wygląda? Ubuntu możesz zainstalować przez WUBI i wszystko będzie dobrze. Ubuntu ma bardzo małe wymagania i działa o niebo szybciej od windowsa. Poza tym microsoft ostatnio przesadza (http://media2.pl/technologie/37283-mial-nielegalnego-windowsa-zapukala-policja.html). Jedynie problemem mogą być sterowniki do grafiki i wine. Jak pobierzesz gdzieś polską modyfikację 10.10, ma ona wszystko co trzeba. |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
|
Wysłany: 21-01-2011, 12:15
|
|
|
Ban dla Sioner za nie wiem za co...
Mój obecny komputer: AMD Athlon XP 1833 MHz, 1024 MB RAM DDR Kingston, Uszkodzony (drobne artefakty) Sapphire Radeon 9550 z 256 MB RAM DDR, HDD Seagate 40 GB (38 GB ), uniwersalne DVD od LG, zbędny FDD (jestem za leniwy, by go wyjąć...).
Na Linux zamierzam przejść po rozbudowie, na którą wciąż zarabiam. Szacuję, że odbędzie się to za rok, czyli na moją osiemnastkę .
Oczywiście zamierzam nadal mieć gdzieś na boku Windows, by dalej eksperymentować z CoLoBoT i innymi rzeczami... |
|
|
|
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 21-01-2011, 12:57
|
|
|
Ban dla cezara.512 za to, że nie mam pomysłu za co.
Procesor nie ważne. Windows 7 widziałem kiedyś na procesorze... 17 mHz. Trochę się wieszał, ale ty masz dobry procesor i ubuntu by ci na pewno poszło. Windows czasami zawsze się może przydać... Ale ten dysk - ubuntu tworzy plik wirtualnego obrazu najmniej od 3 GB. Dodaj do tego iso czyli razem około 4 GB. I ani MB więcej. Tyle potrzebujesz aby zainstalować ubuntu. Wine i sterowniki do grafiki możesz pobrać na jakimś innym komputerze i przenieść na pendrive, i na swój komputer. To z czego korzystasz na windowsie, będziesz mógł na ubuntu. Możesz spokojnie przejść na linuxa. WUBI w razie problemów da się deinstalować... Widziałem już komputer praktycznie BEZ obudowy i całkiem dobrze działał.
edit INTERNET z KOMÓRKI możesz przenieść na KOMPUTER. Tak będzie ci wygodniej. |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
|
Wysłany: 21-01-2011, 13:31
|
|
|
Ban dla Sionera za:
Sioner napisał/a: | Windows 7 widziałem kiedyś na procesorze... 17 mHz. |
WTH? To nie możliwe, nawet dla Windows 2000!
Sioner napisał/a: | INTERNET z KOMÓRKI możesz przenieść na KOMPUTER. Tak będzie ci wygodniej. |
Próbowałem. Muszę iść do operatora po jakieś adresy... Zresztą nie znam się na sieciach ... |
|
|
|
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 21-01-2011, 13:50
|
|
|
Ban dla cezara.512 za to, że kombinuje. Jaką ty masz komórkę? Są programy, które możesz pobrać od producenta komórki. Jeśli kupisz kabel USB dostaniesz je razem z kablem. Udostępniają one wieeele funkcji - między innymi internet z komórki na kompie. Co do win 7 i procesora mam takie zdjęcie. Zaraz dam do załącznika.
edit Masz w załączniku. ZMIEŃ rozszerzenie z rar na exe. Zaraz dam to na imageshack.
edit 2 imageshack - http://img826.imageshack.us/i/procesorbug.png/
procesor bug.rar Procesor |
Pobierz Plik ściągnięto 10 raz(y) 286,83 KB |
|
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
|
Wysłany: 21-01-2011, 14:12
|
|
|
Ban dla Sioner za to, że mam Sony Ericsson C702 Cyber-shot z kablem i oprogramowaniem, ale nawet po instalacji tego, telefon jako modem nie działa i wiem, że winne temu są jakieś adresy DNS, IP i blablabla ... |
|
|
|
|
|
Sioner
Ubuntu user
|
Wysłany: 21-01-2011, 14:26
|
|
|
Ban dla cezara.512, za to, że nie działa. Ale internet w ubuntu jednak czasami jest potrzebny, ale da się pobrać odpowiednie paczki do wine przez windowsa, lub nawet może z komórki. Co do grafiki, aby programy lub gry dobrze działały trzeba pobrać sterownik, ale to mniejszy problem - packages.ubuntu.com - tam pobierzesz paczki do wine 1.0.1 stabile i sterowniki do grafiki (dodadkowe, do karty, bo domyśle są już zainstalowane odrazu). Z wine 1.2 stabilnym będzie problem, ale coś się wymyśli. Jednak z tym już powinno pójść. Nie ma sensu czekać rok męcząc się z kitowatą windą. |
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
|
Wysłany: 21-01-2011, 20:12
|
|
|
Ban dla Sionera za to że poleca packages.ubuntu.com. Po co tak kombinować, można zainstalować przez Centrum Oprogramowania.
@cezar.512: oprogramowanie nie ma nic do rzeczy, jeśli na fonie działa Ci internet to powinien też na kompie do którego jest podłączony przez USB. Wystarczy w ustawieniach USB w fonie włączyć "Internet przez USB" czy jakoś tak. Od tej pory telefon będzie się zachowywał jak karta sieciowa i musi działać.
I robisz sobie żarty twierdząc że GNU/Linux wymaga większej mocy obliczeniowej od Window$!!! Zainstaluj Xubuntu.
@Sioner: Window$ 7 może sobie chodzić na 16MHz, ale za to Window$ XP chodzi na 7MHz!!! http://winhistory.de/more/386/xpmini_eng.htm
Jak będę miał dostęp do starego PC to przetestuję szybkość trybu tekstowego GNU/Linux na 33MHz |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
|