Teaser Projektu na kanał YouTube |
Autor |
Wiadomość |
Mrocza
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Ziemi
Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 249 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 15-09-2012, 08:04
|
|
|
Popieram rozwiązanie Kulika. |
|
|
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 15-09-2012, 09:19
|
|
|
A ja nie. 3D byłoby ładniejsze, pouczmy się trochę lepiej Blendera i zróbmy zgodnie z pierwotną koncepcją Raptora. Nagrać coś Frapsem każdy potrafi, to będzie wyglądać moim zdaniem mało profesjonalnie, poza tym mamy czekać znowuż aż Gold będzie skończony? Zauważcie, że nie chodzi tu o jakieś specjalnie skomplikowane animacje, a to zawsze dodatkowa umiejętność, wiedza i doświadczenie, które może się przydać w przyszłości np. w C2, żeby daleko nie patrzeć... |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 15-09-2012, 10:40
|
|
|
Przypominam raz jeszcze: Nie robimy Teasera CoLoBoT Gold, nie robimy Teasera CoLoBoT 2. Robimy ogólny, wczesny Teaser uniwersum CoLoBoT'a, promujący nasz projekt zremasterowania CoLoBoT do wersji Gold oraz stworzenia kontynuacji. To wszystko, oczywiście, w nieoczywisty i tajemniczy sposób.
Na późniejszym Trailerze będziemy mogli pokazać elementy gameplaya. Ale wtedy przyda nam się działający co najmniej CoLoBoT Gold. |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 15-09-2012, 16:16
|
|
|
Cytat: | >30sekund obojętnej muzyki komercyjnej (wtedy to nie przestępstwo) |
1. chyba <30
2. i tak będzie przestępstwo bo dozwolony użytek uwzględnia tylko cele edukacyjne, dziennikarskie etc... Użycie jako podkład muzyczny ma się nijak do tych celów.
2a. No chyba że będziemy interpretować dosłownie Art. 73 Konstytucji jak zasugerowałem w shoutboksie
3. Z muzyki pasującej do klimatów Colobota polecam to: http://www.jamendo.com/en...-from-1995-2005 można w celach komercyjnych używać. |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
kORMORAN
Totalne beztalencie
Twoja ulubiona misja: Terranova swobodna
|
Wysłany: 16-09-2012, 17:55
|
|
|
O muzykę się ludzię będą tu kłócić chyba jeszcze z miliard lat, sprawa jest prosta robimy własną albo używamy tej na licencji CC (lub można by chyba wykorzystać muzykę z źródeł)
Co do teasera/traileru to mimo iż brak nam (dobrych) grafików 3D i animatorów to lepiej aby było to w 3D.
Raptor napisał/a: | Przypominam raz jeszcze: Nie robimy Teasera CoLoBoT Gold, nie robimy Teasera CoLoBoT 2. Robimy ogólny, wczesny Teaser uniwersum CoLoBoT'a, promujący nasz projekt zremasterowania CoLoBoT do wersji Gold oraz stworzenia kontynuacji. To wszystko, oczywiście, w nieoczywisty i tajemniczy sposób. |
Proponuje nie dłuższy niż 1 minute film w którym będzie ukazany start rakiety z kosmodromu na terranovie i jej dalszą podróż (czyt. w bezkresną otchłań) po czym ekran zostanie wyciemniony i pojawi się napis w stylu "CoLoBoT To dopiero początek przygody" czy coś w tym stylu i logo PPC. |
_________________ ZERG MUST DIE!!!
|
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
|
Wysłany: 16-09-2012, 18:25
|
|
|
Cytat: | Proponuje nie dłuższy niż 1 minute film w którym będzie ukazany start rakiety z kosmodromu na terranovie i jej dalszą podróż (czyt. w bezkresną otchłań) po czym ekran zostanie wyciemniony i pojawi się napis w stylu "CoLoBoT To dopiero początek przygody" czy coś w tym stylu i logo PPC. |
To dobry pomysł. Jeszcze jak rozmach będzie wystarczająco duży, to będzie świetny w swej prostocie.
Doszedłem też do wniosku, że niepotrzebna nam nawet jakakolwiek muzyka do teasera. Wystarczą nam dobrze dobrane i zmiksowane odgłosy (coś dla adiblola) i cisza. Klimat tym da się osiągnąć. |
|
|
|
|
|
tomangelo
|
Wysłany: 16-09-2012, 18:52
|
|
|
Rakieta gotowa do startu, pozostało już tylko kilka sekund, po czym rakieta startuje,chwilę potem wynosi się poza atmosferę, w tle słychać jeszcze komunikację głosową, odlatuje gdzieś w kosmos, gdy rakieta jest już tylko niewielkim punktem i nie słychać silników wyłania się napis "CoLoBoT To dopiero początek przygody" z logiem PPC obok.
Coś takiego? |
|
|
|
|
PoxiPol
Chicken
|
Wysłany: 16-09-2012, 19:03
|
|
|
Albo nawet proste NASAowe odliczanie. T-5, T-4 etc.
Ale na takim czyms to mozna by bylo sie popisac modelami ludzi, albo robotow. A z tym rozumiem ze jest problem, latwe to to nie jest. Chodzi mi ze roboty odlaczaja jakies tam kable, i uciekaja od rakiety, tak tylko kilka sekund. |
|
|
|
|
Mrocza
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Ziemi
Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 249 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-09-2012, 17:34
|
|
|
A może tak: leci rakieta przez kosmos. Ciągle cisza. A na końcu napis: dźwięk nie rozchodzi się w próżni.
Filmik kontrowersyjny i przyciągający uwagę. Dorzucić jeszcze kilka takich obalających podobne mity i mamy więcej kliknięć na youtube niż najlepszy teaser. |
|
|
|
|
PoxiPol
Chicken
|
Wysłany: 17-09-2012, 17:38
|
|
|
O, takie cos, ale pisane w stylu czcionki Colobota.
Problem jest z tym ze kosmos to nie jest kompletna proznia : P |
|
|
|
|
Programerus
Jestem Bogiem
Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 188 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 17-09-2012, 18:03
|
|
|
Jakby co ja mam kanał na YT o nazwie Colobot2. Sądzę, że się nada. |
_________________ "Tylko bogaci mogą mówić mi, że pieniądz nie daje szczęścia" |
|
|
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
|
Wysłany: 17-09-2012, 18:16
|
|
|
Mrocza napisał/a: | Ciągle cisza. A na końcu napis: dźwięk nie rozchodzi się w próżni. |
Przypomina mi się hasło reklamowe "Alien": "In space no one can hear you scream." |
|
|
|
|
|
kORMORAN
Totalne beztalencie
Twoja ulubiona misja: Terranova swobodna
|
Wysłany: 18-09-2012, 20:58
|
|
|
tomangelo napisał/a: | Rakieta gotowa do startu, pozostało już tylko kilka sekund, po czym rakieta startuje,chwilę potem wynosi się poza atmosferę, w tle słychać jeszcze komunikację głosową, odlatuje gdzieś w kosmos, gdy rakieta jest już tylko niewielkim punktem i nie słychać silników wyłania się napis "CoLoBoT To dopiero początek przygody" z logiem PPC obok.
Coś takiego? |
Mniej więcej tak kosmonauta lub rakieta mogła by być dodatkowo ukazana tak jak w intro z SC2 Tychus Intro 3:35 oczywiście nie z takim rozmachem ale pomarzyć zawsze można. |
_________________ ZERG MUST DIE!!!
|
|
|
|
|
|