Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Inżynieria! |
Autor |
Wiadomość |
PoxiPol
Chicken
|
Wysłany: 05-03-2012, 20:34 Inżynieria!
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=7wDv2Oiu1_M
http://www.youtube.com/watch?v=K7kAcFA3tpE
2 nagrania moich urzadzen ktore zrobilem rok temu, w szkole. Akrylik wycinany laserem (fajny bajer : P), and tester bezpiecznikow z malym PICiem w srodku. Ciekawa zabawa byla, probujac zmiescic muzyczki na 128 bajtowej pamieci : ), Programowalismy i designowalismy sami, jedyne co nam kazali zrobic to uzyc danych materialow, aby otrzymac to i to, wiec troszku sie pomeczylem na nich : ) Ale w wiekszosci dlatego, ze w elektronice bylem nowy.
Teraz robilem design do lampy. Troche nie wyszedl, bo robilem z Maplexu, ktory mimo ze moglem wyginac to ksztaltow jakie chcialem, nie odginal sie tak jak chcialem, i dosyc krzywa jest. Zaraz wrzuce zdjecia, kiedy sie wezme za prace domowa na jutro : P
Tak ogolnie, to mam swoj plan by przerobic u siebie szopke na warsztat, ale na razie jest dosyc pelna, i niewystarczajaco mocna w strukturze.
Mam nadzieje pojsc na uniwerek na Architekta, albo wlasnie Computing, by zostac nauczycielem, i uzywac naszego Colobota by uczyc dzieci! : D |
|
|
|
|
Madman07
Wiek: 28 Dołączył: 29 Maj 2011 Posty: 133 Skąd: Ze Stargate ;]
|
Wysłany: 05-03-2012, 21:12
|
|
|
Jak na 16 lat to nieźle )
A ja obecnie niedługo zabieram się za pisanie własnego syntezatora na procesorze sygnałowym dsPIC |
|
|
PoxiPol
Chicken
|
Wysłany: 05-03-2012, 21:27
|
|
|
Wiek nic nie oznacza, wiec prosze tak nie mow ; ) Nie bede cie osadzal, wiec no. Na gitarze dzisiaj, potrafie grac na wysokim poziomie, oraz jestem wystarczajaco dobry w CADzie ze nauczyciele prosza mnie o pomoc; nie zmienia to faktu, ze to z czego ja dzisiaj sie ciesze ze potrafie robic, prawdopodobnie potrafi tez 10 letni chlopczyk ze wschodu, aby byc politycznie milym : ) |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
Pomógł: 16 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 496 Skąd: Bigos
|
Wysłany: 05-03-2012, 21:49
|
|
|
Zawsze zazdroscilem tym, ktorzy umieja sklejac ze soba kabelki tak, zeby cos wyszlo. Ja narazie jestem na poziomie intermediate jesli chodzi o redstone w Minecrafcie, i to tyle |
|
|
Emxx52
W istocie
Twoja ulubiona misja: Tropica
|
Wysłany: 05-03-2012, 21:52
|
|
|
Świetne! Tylko lepsza lampka by Ci się przydała
Robiłeś w szkole? Hmm... Fajna szkoła |
_________________ Windows w szacie Linuxa
|
|
|
|
|
Programerus
Jestem Bogiem
Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 188 Skąd: Kołobrzeg
|
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 05-03-2012, 22:29
|
|
|
Pamiętam, że kiedyś bawiłem się silniczkami elektrycznymi, diodami, elektromagnesami, speakerami, łącząc m.in. z czterowoltową baterią z telefonu. Grzebałem tak z parę miesięcy, myśląc o skonstruowaniu samochodzika elektrycznego, w końcu mi się znudziło (gdybym kupił jakąś książkę o elektryce, to pewnie bym w tym zainteresowaniu przetrwał).
Potem przeszedłem na komputery, i tak już zostało...
Fajnie masz w szkole, PoxiPol. U nas w Polsce na informatyce/technologii uczą rysowania w MS Paint i samopoznawczej teorii ...
@ff: Czy tylko u mnie te filmiki są takie ciemne? Czy jestem już zbyt śpiący? |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
Mrocza
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Ziemi
Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 249 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 06-03-2012, 00:01
|
|
|
Ja nie wiem co ja w ogóle robię na tym forum.
Potrafię wymienić żarówkę. Czy to się liczy?
Bo analizy kompleksometryczne to już pewnie nie.
Albo chociaż coś z fizyki... |
|
|
|
|
Madman07
Wiek: 28 Dołączył: 29 Maj 2011 Posty: 133 Skąd: Ze Stargate ;]
|
Wysłany: 06-03-2012, 00:32
|
|
|
Raptor, u mnie na studiach to samo. Albo ja mam dziwny kierunek. (Automatyka i robotyka). Z automatyki na PLC nas uczą a z robotyki programowania mikrokontrolerów w ogóle xD |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|