Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Inteligentny robot... |
Autor |
Wiadomość |
Programerus
Jestem Bogiem
Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 188 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 21-02-2012, 17:58
|
|
|
Czyli on się nazywa Robbie? |
_________________ "Tylko bogaci mogą mówić mi, że pieniądz nie daje szczęścia" |
|
|
|
|
Mrocza
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Ziemi
Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 249 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-02-2012, 18:37
|
|
|
Raptor napisał/a: | Może to inteligentny robot, podający graczowi wskazówki? |
Coś jak chowaniec w Sacrifice.
Albo latający komputer w Halo.
Motyw ze stałym pomocnikiem jest dosyć popularny. Może warto go wskrzesić?
// Albo Space Core w Portal 2 i w jednym z modów Skyrima - Abadon (nie chciało mi się pisać posta i offtopować, więc pozwoliłem sobie do twego posta co nieco dopisać )
|
Ostatnio zmieniony przez Abadon 21-02-2012, 18:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Emxx52
W istocie
Twoja ulubiona misja: Tropica
|
Wysłany: 21-02-2012, 19:52
|
|
|
@Abadon: raczej Wheatley (Rdzeń Tłumienia Inteligencji)
//Rzeczywiście, masz rację. W Skyrima ani w Portal 2 nigdy nie grałem, a nazwą robocika sugerowałem się z tytułu filmiku na yt - Abadon |
_________________ Windows w szacie Linuxa
|
Ostatnio zmieniony przez Abadon 21-02-2012, 20:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
ison
|
Wysłany: 04-03-2012, 01:35
|
|
|
to forum nadal żyje? dobrze wiedzieć, że są jeszcze fani colobota ;D
/// Niezbyt odpowiedni temat na tego posta - treść się nie zgadza. Mimo to Witamy Cię! Zachęcam do napisania czegoś w dziale forum powitalne. - Raptor |
Ostatnio zmieniony przez Raptor 04-03-2012, 10:48, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Madman07
Wiek: 28 Dołączył: 29 Maj 2011 Posty: 133 Skąd: Ze Stargate ;]
|
Wysłany: 05-03-2012, 11:15
|
|
|
Emxx52 napisał/a: | @Abadon: raczej Wheatley (Rdzeń Tłumienia Inteligencji)
//Rzeczywiście, masz rację. W Skyrima ani w Portal 2 nigdy nie grałem, a nazwą robocika sugerowałem się z tytułu filmiku na yt - Abadon |
Dodajmy jeszcze Glados jako ziemniak i gotowe ;]
A może po prostu dodajcie drugiego astronautę pomocnika, któremu można wydawać też rozkazy (np rozkaz budowy) ? |
|
|
PoxiPol
Chicken
|
Wysłany: 05-03-2012, 13:54
|
|
|
Do Colobota pasowalo by: po prostu nagle, jeden z robotow ktore tworzymy zaczyna z nami rozmawiac. Jednak pamietajcie, ze jest to gra edukacyjna. Nie mozemy za duzo histori wprowadzac. Robocik ten moglby zostac uzyty jako taki maly pomocnik, co za nami czsami jezdzi, i np mowi nam co pisac jak u niego probujeerwuje, gdy probujemy misje my cos kodowac, tlumaczac kazda funkcje. A dla zabawy, mozna zrobic ze za nami jezdzi i sie denerwuje gdy probujemy cala misje przejsc nie programujac robotow : ) |
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 05-03-2012, 14:41
|
|
|
PoxiPol napisał/a: | A dla zabawy, mozna zrobic ze za nami jezdzi i sie denerwuje gdy probujemy cala misje przejsc nie programujac robotow : ) | Successful trolling is successful, czyż nie? |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|