Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Sygnatura |
Autor |
Wiadomość |
Emxx52
W istocie
Twoja ulubiona misja: Tropica
|
Wysłany: 12-01-2012, 19:40
|
|
|
Zgłaszam podanie o przeniesienie tematu do grafiki |
_________________ Windows w szacie Linuxa
|
|
|
|
|
Mrocza
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Ziemi
|
Wysłany: 12-01-2012, 21:41
|
|
|
A to mamy tutaj coś takiego?
Na razie moja praca jest skończona. Jak wymyślę jakiś inny wzór to na pewno wrzucę do tego tematu. |
|
|
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
|
Wysłany: 13-01-2012, 14:48
|
|
|
Nie przeniosę, bo ten dział jest w "Informatyka i oprogramowanie", czyli tam powinny być tematy np. o programach graficznych, a nie o pracach i projektach. Jeśli wam na tym zależy, to poproście admina, żeby takowy dział utworzył.
[ Dodano: 13-01-2012, 14:49 ]
Tak sobie myślę, że bardziej by to pasowało do działu "Hobby", tam się chwalimy swoją twórczością. |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 25-01-2012, 15:09
|
|
|
Wpadłem na nowy pomysł sygnatury. Like cloud:
|
|
|
|
|
Abadon
Administrator forum Administrator
|
Wysłany: 13-02-2012, 20:06
|
|
|
Jest i Orzeł 7. Sam tworzysz sygnaturki? Jesteś grafikiem? |
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 13-02-2012, 22:34
|
|
|
Tak tylko dla rozrywki sobie robię różne grafiki. W wolnych chwilach i na własny użytek, chyba, że ktoś ładnie poprosi...
Tutaj na przykład robiłem tło na YT:
http://terrazone.pl/threa...2-youtube.3433/
Do grafiki używam programów Gimp i "Nero Photo Snap Image Viewer" |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
|
Wysłany: 18-02-2012, 15:36
|
|
|
Przerob moj majonez |
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 18-02-2012, 16:14
|
|
|
Avatar proponuję zmienić na taki:
A co do majonezu:
|
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
|
Wysłany: 20-02-2012, 08:23
|
|
|
Genius! |
|
|
Simbax
Mod
|
Wysłany: 22-02-2012, 22:10
|
|
|
@Mrocza Zrobisz mi jakieś ładne tło na ten nowy wygląd kanału na YouTube? Dużo nie da rady zrobić, ale chociaż jakaś fajna ramka, z boku potwór z Amnezji/Glados/duch z Ghost Master/Abe (ogólnie postacie z gier po bokach). Jeśli masz czas oczywiście. Mnie się nie śpieszy. |
|
|
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 23-02-2012, 00:33
|
|
|
Ostatnio robiłem kilka Sygnaturek typu Like Cloud:
Berserker chciał żebym zrobił też jedną dla niego ale nie może się zdecydować co ma na niej być więc mogę zrobić ci to tło. Tylko konkretnie.
Jakie postaci z jakich gier?
Czy mają być jakieś napisy albo loga?
Kolor?
Wypisz w punktach to mi będzie łatwiej. |
|
|
|
|
Programerus
Jestem Bogiem
Wiek: 22 Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 188 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 23-02-2012, 09:04
|
|
|
Może... majonez? |
_________________ "Tylko bogaci mogą mówić mi, że pieniądz nie daje szczęścia" |
|
|
|
|
Simbax
Mod
|
Wysłany: 23-02-2012, 12:25
|
|
|
Dobrze, za wiele się nie da zrobić z tym nowym wyglądem, ale:
* bardzo ciemne, fioletowe, jednolite tło, podaj jeszcze mi później kod (np. #000000)
* ramka wokół głównego (i jedynego...) okienka, jakaś poszarpana, nietypowa... obojętnie jaki kolor, może być nawet tęczowa, byleby pasowało do reszty
* Hmm... nie chciałem napisów, ale może być jakąś czytelną, ciekawą czcionką na górze po lewej, trochę krzywo napisane "Takie cuś" a po prawej tak samo tylko, że "o grach", if u know what i mean
* w wolnych miejscach po bokach rendery postaci z jakąś obwódką. Liczę na twoją inwencję twórczą, niektóre mogą się np. wychylać zza ramki, ale żeby nie były sztywno jedna pod drugą i jakoś porozrzucane. Widziałbym te (nie muszą być wszystkie, te które się zmieszczą): Abe z gry Oddworld, Glados z Portala, Boo albo Szczęściasz z Ghost Master, smok z Władcy Pierścieni/Wiedźmina/Skyrima/Gothica/whatever, Anivia z League of Legends, czołg Hetzer, pojazd z Audiosurf, potwór z Amnezji i kroganin z Mass Effect... Uff, dużo tego, ale lepiej wybierać z większości aniżeli by miało zabraknąć
Jeszcze taka uwaga. Zrób sobie screen-a z jakiegoś kanału i na nim pracuj, będzie ci łatwiej, bo będziesz dokładnie wiedział jaką szerokość ma to okienko. I może mieć różną wysokość, więc musi się jakoś płynnie kończyć ta ramka. |
|
|
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 23-02-2012, 23:21
|
|
|
Prototyp do omówienia kolorów:
http://iv.pl/images/59357866841982881054.png
Fiolet: #3f0842
Niebieski: #050335
Napis: #d4d66a
[ Dodano: 23-02-2012, 23:24 ]
Dlaczego akurat fiolet? Proponowałbym jednolicie czarne albo ciemnogranatowe.
Chyba mam coś nie tak z szerokością. Nie wziąłem pod uwagę ile miejsca zajmie poszarpana krawędź.
[ Dodano: 23-02-2012, 23:55 ]
NIE! To wygląda kiczowato!
Kolor musi być stonowany a nie gryzący w oczy.
Tło to nie choinka nie mogę wrzucić piętnastu postaci. Co najwyżej trzy.
Ramka może być wzorowana na interfejsie z którejś gry. Na przykład z LoL'a. Ja nie mam tej gierki. Musiałbyś mi przesłać jakiegoś porządnego screena (png, jak największy) bo na necie znajduję tylko jakieś słabe jpeg'i.
> Zastanów się nad tym napisem.
Z umieszczaniem postaci 3D jest ten problem, że nigdy nie zgadza się oświetlenie i trzeba narzucać masę filtrów. Proponuję użyć dwuwymiarowych fanartów (na pewno takie są).
> Zastanów się nad kluczowymi dla kanału postaciami. |
|
|
|
|
Simbax
Mod
|
Wysłany: 24-02-2012, 12:01
|
|
|
Mrocza napisał/a: | Dlaczego akurat fiolet? Proponowałbym jednolicie czarne albo ciemnogranatowe. |
Sam prosiłeś o konkrety. Róbta co chceta!
Mrocza napisał/a: | Tło to nie choinka nie mogę wrzucić piętnastu postaci. Co najwyżej trzy. |
Ja ci nie każę wrzucić wszystkich, wiem że to niemożliwe, dałem tylko listę, z której sobie miałeś wybrać kilka w zależności od tego, które się zmieszczą, jak dobre obrazki uda się znaleźć itp.
Mrocza napisał/a: | Ramka może być wzorowana na interfejsie z którejś gry. Na przykład z LoL'a. Ja nie mam tej gierki. Musiałbyś mi przesłać jakiegoś porządnego screena (png, jak największy) bo na necie znajduję tylko jakieś słabe jpeg'i. |
Jak uda ci się coś wymyślić... LoLa już nie mam, poza tym tej gry na moim kanale nie będzie. Popatrz na to: http://www.youtube.com/gimperr Naprawdę wystarczy tylko prosta ramka.
Mrocza napisał/a: | > Zastanów się nad tym napisem. |
Kto tu się zajmuje grafiką, ja czy ty? Dobra... tu taki gówniany szkic w paincie jakbym to widział, nie uwzględniłem kolorów ani sylwetek postaci. Tak, te buźki to miejsca, w których mogłyby być postacie. Nie komentować http://www.mediafire.com/i/?2aj99vo5sclounw
Mrocza napisał/a: | Proponuję użyć dwuwymiarowych fanartów (na pewno takie są). |
Róbta co chceta! Tylko ma być ładne
Mrocza napisał/a: | > Zastanów się nad kluczowymi dla kanału postaciami. |
Na pewno Abe i Glados. Chcę też koniecznie jakiegoś potworka/ducha. Ten z Amnezji troszkę brzydki (nie w sensie kiepskiego modelu, tylko dlatego że... no w końcu ma straszyć!) więc lepszy byłby Boo. Trzy postacie.
Teraz mi wpadło do głowy, może jeszcze gdzieś zmieścisz logo Batmana (nietoperz)? |
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
|