Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Krzysztof Gonciarz "Wybuchające beczki:..." |
Autor |
Wiadomość |
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 07-07-2011, 19:08 Krzysztof Gonciarz "Wybuchające beczki:..."
|
|
|
Autor: Krzysztof Gonciarz
Opis: Książka wyszła niedawno, bo 29 czerwca. Autor chce, aby ludzie zaczęli bardziej doceniać gry i traktować je jak filmy czy muzyka. Książka pozwala zrozumieć głębie gier wideo, wyjaśnia dlaczego niektóre odnoszą sukces, a inne nie, pomaga nam zrozumieć na czym polega game design (projektowanie gier), dlaczego jest taki ważny, a przede wszystkim jak go usprawnić. Polecana zarówno developerom jak i graczom, właściwie każdemu kto zna się, lub chce się znać na grach wideo.
Świetna lektura. Radzę ją przeczytać, uchroni przed błędami w CWorld/Colobot 2/Colonization czy jak tam się to będzie zwać. |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 07-07-2011, 20:01
|
|
|
Game Design? Ło, to coś dla mnie!
Gry cyfrowe jak filmy i muzyka? W pełni się z tym zgadzam. Z całą pewnością są nową formą przekazu artystycznego. Rzekomo wczesny trailer filmu Super 8 J. J. Abramsa i S. Spielberga był w formie gry Demonstracyjnej... |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
Abadon
Administrator forum Administrator
|
Wysłany: 07-07-2011, 21:14
|
|
|
Ostatnio CTSG w jednym swoim filmiku na yt ogłosił konkurs, gdzie właśnie ta książka jest do wygrania. |
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 07-07-2011, 21:24
|
|
|
Ta książka to jedna z pierwszych poważnie o grach nic więc dziwnego. Znam 4 wcale nie tak popularne osoby, które już zrobiły konkurs z taką nagrodą
BTW To pierwsza książka jaką kupiłem w całym swoim życiu :< I żeby mnie nikt źle nie zrozumiał: ja czytam, ale z biblioteki i raz. Jakoś nigdy nie miałem ochoty żadnej książki czytać kilka razy. |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|