Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Moja historia z colobotem |
Autor |
Wiadomość |
krzys_h
Twoja ulubiona misja: Wszystkie :)
|
Wysłany: 26-02-2011, 11:38 Moja historia z colobotem
|
|
|
Nie jest to mój pierwszy post, ale postanowiłem w końcu opisać moją historię z colobotem.
Wszystko zaczęło się dawno, dawno temu, kiedy to dostałem na urodziny pełną wersję CeeBota4. Po przejściu całej gry zauważyłem, że przy niektóruch budynkach w pomocy jest napisane (tylko COLOBOT). Pomyślałem sobie "Hmm... Co to za gra ten colobot?" No i zacząłem szukać w internecie. Znalazłem demo i przeszedłem całe, ale pełnej wersji nigdzie nie mogłem znaleść. W końcu kiedyś przez przypadek znalazłem gdzieś w internecie i do tego po polsku, czego się nie spodziewałem. Przeszedłem już prawie całą grę, dobrze programuję w CBot i tworzę własne poziomy, choć nie bardzo mi to wychodzi. Pod koniec roku znalazłem to forum i zarejestrowałem się tu. Od tego czasu zostałem już stałym bywalcem i mam 90 postów. Ostatnio próbuję zdekompilować colobota, ale coś wolno idzie |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
|
Wysłany: 26-02-2011, 13:29
|
|
|
Udowodnij, ze dobrze w CBocie programujesz! |
|
|
Emxx52
W istocie
Twoja ulubiona misja: Tropica
|
Wysłany: 27-02-2011, 09:29
|
|
|
Moja historia jest bardzo podobna, tyle, że mój kolega sąsiad miał jakiś magazyn, w którym był CeeBot4, lecz on nie potrafił go w ogóle ogarnąć. Szperanie w SatComie doprowadziło mnie do "tylko Colobot" |
_________________ Windows w szacie Linuxa
|
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 28-02-2011, 13:45
|
|
|
Ja należę do tzw. Starych Pryków, którzy mieli CoLoBoT-a od niemal samego początku jego istnienia. |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
|
Wysłany: 28-02-2011, 17:59