Minecraft |
Autor |
Wiadomość |
Apus
Twoja ulubiona misja: 2 pierwsze na Wulkanii
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 09 Kwi 2010 Posty: 246 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 12-04-2011, 15:12
|
|
|
Jedno pytanko: czy na peacefull występuje lawa? |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
Pomógł: 16 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 496 Skąd: Bigos
|
Wysłany: 12-04-2011, 16:14
|
|
|
Tak, na peaceful tylko moby agresywne nie wystepuja + odnawia ci sie hp |
|
|
0judge0
|
Wysłany: 16-04-2011, 17:34
|
|
|
Macie jakiś forumowy serwer, albo jakieś Hamachi, bo bym sobie pograł |
|
|
|
|
C ruels!
Neokid
Twoja ulubiona misja: user levels,swobodna gra i KO
Wiek: 22 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 185 Skąd: Devil MachineXD
|
Wysłany: 17-04-2011, 09:00
|
|
|
0judge0 napisał/a: | Macie jakiś forumowy serwer, albo jakieś Hamachi, bo bym sobie pograł |
Ja mam swój serwer na Hamachi
ID sieci:Miasto Minecraft 3
Hasło:12qwaszx
Zobaczysz w sieci użytkownika Hex_a_Gone.To ja.Skopiuj sobie adres IP i wklej do Minecrafta. |
_________________ http://doladujse.pl/7415 -doładowania na koma
http://www.minecraftaccounts.com?join=34132 - darmowe konta do gry Minecraft |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
|
Wysłany: 17-04-2011, 14:21
|
|
|
Czy moby w mob towerze naprawde z wlasnej woli spadaja z pietra do pulapki? Bo chce sobie takiego towera zbudowac (wykopalo sie dol 20x20x30 to trzeba teraz materialy zmarnowac...) i sie zastanawiam, czy nie trzeba dawac jakiegos mechanizmu ktory zachecal moby do spadania kosztem powierzchni paru pieter... |
|
|
Apus
|
Wysłany: 17-04-2011, 16:33
|
|
|
Berserker napisał/a: | Czy moby w mob towerze naprawde z wlasnej woli spadaja z pietra do pulapki? Bo chce sobie takiego towera zbudowac (wykopalo sie dol 20x20x30 to trzeba teraz materialy zmarnowac...) i sie zastanawiam, czy nie trzeba dawac jakiegos mechanizmu ktory zachecal moby do spadania kosztem powierzchni paru pieter... |
Chyba będą spadać w przepaść tylko, gdy po drugiej stronie będzie gracz. |
|
|
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 17-04-2011, 18:34
|
|
|
Moby są tak głupie, że potrafią spaść w przepaść i się zabić, więc... Poza tym żaden nie potrafi ustać w miejscu |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
|
Wysłany: 17-04-2011, 18:45
|
|
|
Jedyne, co robia same to wchodza do wody i chyba to wykorzystam. |
|
|
Apus
|
Wysłany: 17-04-2011, 20:45
|
|
|
Simbax napisał/a: | Moby są tak głupie, że potrafią spaść w przepaść i się zabić, więc... Poza tym żaden nie potrafi ustać w miejscu |
Jeżeli nie gonią gracza, to tylko krówki skaczą w przepaść.
PS:Oglądnijcie od około 37:00. Zastanawiam się, czy JJayJoker robi sobie jaja, czy mamy nowego, naprawdę istniejącego Herobrine. (dla tych, którzy nie oglądali tej serii, to wcześniej JJayJokerowi skopiowała się w save'ie wieża, tylko że kawałek dalej i nie dało się tam dojść i widać tam było postać z mieczem). |
|
|
|
|
Simbax
Mod
|
Wysłany: 17-04-2011, 21:07
|
|
|
Apus napisał/a: | Jeżeli nie gonią gracza, to tylko krówki skaczą w przepaść. |
Wszystkie skaczą, przecież mają te same "warunki poruszania się".
A jak już przy tym temacie to wiecie, że pająki mogą się wspinać po ścianach, a kura jest jedynym mobem, który nie ginie po upadku z wysokości?
Apus napisał/a: | PS:Oglądnijcie od około 37:00. Zastanawiam się, czy JJayJoker robi sobie jaja, czy mamy nowego, naprawdę istniejącego Herobrine. (dla tych, którzy nie oglądali tej serii, to wcześniej JJayJokerowi skopiowała się w save'ie wieża, tylko że kawałek dalej i nie dało się tam dojść i widać tam było postać z mieczem). |
Przecież to oczywiste, że to było przez niego wyreżyserowane... Ciekawe co będzie w drugim sezonie. Nie wiem czy obejrzałeś dzisiejszy film, w którym tłumaczy ten dziwny koniec ostatniego odcinka http://www.youtube.com/watch?v=DsIiA2HAmtU
BTW Ja na Przygody z Minecraft to normalnie wyczekuję jak jakiegoś serialu telewizyjnego Fajnie by było jakby leciał w telewizji Chociaż... Nie, nie mówiłem tego, zapomnijcie. |
Ostatnio zmieniony przez Simbax 17-04-2011, 21:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
|
Wysłany: 17-04-2011, 21:11
|
|
|
Cytat: | Wszystkie skaczą, przecież mają te same "warunki poruszania się". |
No wlasnie, dzisiaj gapilem sie przez godzine na rozne zwierzaki (polowalem na spidery) i maja wpisane sprawdzanie roznicy poziomu gruntu. |
|
|
Apus
|
Wysłany: 18-04-2011, 15:49
|
|
|
Simbax napisał/a: | Apus napisał/a: | Jeżeli nie gonią gracza, to tylko krówki skaczą w przepaść. |
Wszystkie skaczą, przecież mają te same "warunki poruszania się".
A jak już przy tym temacie to wiecie, że pająki mogą się wspinać po ścianach, a kura jest jedynym mobem, który nie ginie po upadku z wysokości? |
Minecraft Wiki napisał/a: | Krowy pojawiają w grupach 4-15 i wędrują bez celu. Krowy przeskakują małe przeszkody, a często mogą być ujrzane w chwili gdy podskakują w górę stromego zbocza. Może to doprowadzić do ich śmierci, gdyż krowy nie zwracają uwagi na spadki i często spadają co powoduje ich śmierć. Podobnie jak inne bierne moby czują pociąg do światła.
|
Czyli krówki jednak czasem skaczą w przepaść.
BTW W którymś z ostatnich odcinków 'Przygody z Minecraft' była scena w której krówka uczyła się latać i zaliczyła deda.
Simbax napisał/a: | Apus napisał/a: | PS:Oglądnijcie od około 37:00. Zastanawiam się, czy JJayJoker robi sobie jaja, czy mamy nowego, naprawdę istniejącego Herobrine. (dla tych, którzy nie oglądali tej serii, to wcześniej JJayJokerowi skopiowała się w save'ie wieża, tylko że kawałek dalej i nie dało się tam dojść i widać tam było postać z mieczem). |
Przecież to oczywiste, że to było przez niego wyreżyserowane... Ciekawe co będzie w drugim sezonie. Nie wiem czy obejrzałeś dzisiejszy film, w którym tłumaczy ten dziwny koniec ostatniego odcinka http://www.youtube.com/watch?v=DsIiA2HAmtU
BTW Ja na Przygody z Minecraft to normalnie wyczekuję jak jakiegoś serialu telewizyjnego Fajnie by było jakby leciał w telewizji Chociaż... Nie, nie mówiłem tego, zapomnijcie. |
Tym razem myślałem że to naprawdę Mieszkaniec Przeklętej Wieży. Wtedy, co zrobił zupkę z 'grzybków halucynków', a potem ufarbował owce i zrobił efekt falującego ekranu, od razu się skapnąłem.
EDIT: Jestem ciekaw w którym momencie on odpala Ti eN Ti w domku. |
|
|
|
|
Simbax
Mod
|
Wysłany: 18-04-2011, 16:45
|
|
|
Apus napisał/a: |
EDIT: Jestem ciekaw w którym momencie on odpala Ti eN Ti w domku. |
Prawdopodobnie jak "kładł się spać" tuż przed dojściem do domu to wszystko zrobił. W końcu było cięcie a jego historyjka, że napadł go zombie w nocy mnie nie przekonuje, bo poszedł spać bardzo wcześnie, więc nie ma szans żeby cokolwiek się zdążyło zespawnować, w dodatku w pobliżu łóżka.
Aaale. To są tylko moje hipotezy W ogóle fajnie mu to wyszło, bo końca trzeba się domyślać "i co? koniec? przeniósł się w czasie? zginął? a może Herobrine go uratował? a może..." i tak można wiele wymyślić.
Apus napisał/a: | Czyli krówki jednak czasem skaczą w przepaść. |
No tak, ale ja napisałem że nie tylko one, tylko wszystkie moby. Równie dobrze popełnić samobójstwo może Creeper lub świnia. A jak na złość najczęściej robi to, bezcenny, wilk... |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
|
Wysłany: 18-04-2011, 20:24
|
|
|
Apus napisał/a: |
Minecraft Wiki napisał/a: | Krowy pojawiają w grupach 4-15 i wędrują bez celu. Krowy przeskakują małe przeszkody, a często mogą być ujrzane w chwili gdy podskakują w górę stromego zbocza. Może to doprowadzić do ich śmierci, gdyż krowy nie zwracają uwagi na spadki i często spadają co powoduje ich śmierć. Podobnie jak inne bierne moby czują pociąg do światła.
|
Czyli krówki jednak czasem skaczą w przepaść.
|
Naprawde uwazasz, ze strona, na ktorej moby sa "bierne" (jak juz to pasywne) i czuja "pociag do swiatla" (...), no i uwzglednia sie spadanie w spadki, to wiarygodne zrodlo informacji? ... |
|
|
Simbax
Mod
|
Wysłany: 18-04-2011, 20:37
|
|
|
Dlatego się czyta normalną (angielskojęzyczną) Wiki.
A jak ktoś ma problem z angielskim to trzeba było nie uciekać z lekcji... (Mam nadzieję, że to zdanie i następne nie dotyczą nikogo na tym forum). BTW Jak można sądzić, że angielski się nie przyda w życiu? Albo matematyka? |
|
|
|
|
|