Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Zamknięty przez: Abadon 12-09-2010, 20:50 |
Windows 7 - Upgrade? |
Autor |
Wiadomość |
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 12-09-2010, 16:17 Windows 7 - Upgrade?
|
|
|
Więc chciałem się zdecydować na zakup Windows 7 Home Premium. Ceny są niestety zbyt duże. Na Allegro większość ofert dotyczyła wersji upgrade, która była znacznie tańsza od zwykłej. I tu moje pytanie. Posiadam oryginalny Windows XP Home Edition OEM, czy mogę z wersji upgrade zainstalować siódemkę (legalnie)? Już bym zamówił, ale mam jakieś złe przeczucia. Patrzyłem na screeny z instalacji, nie wiem czy z upgrade czy ze zwykłej płyty, i było tam do wyboru Uaktualnienie i Instalacja niestandardowa (czyli formatowanie partycji itd.) i boję się, że w upgrade może nie być dostępna ta druga opcja, a uaktualnienie będzie niemożliwe, bo podobno tylko z Visty jest to możliwe. Słyszałem, że z XP też można, ale trzeba trochę pokombinować, a ja nie chcę pieniędzy tracić. Proszę o szybką odpowiedź.
EDIT: Już nieważne. Chodzi tylko i licencję i cenę. Temat można zamknąć. |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|