Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Obsługa klawiatury & protoplasta RPG |
Autor |
Wiadomość |
shoter
|
Wysłany: 28-02-2009, 13:21
|
|
|
Colobot nie wiem czy na twoim kompie roboty będą już to obliczać,koło jednej stacji nadawczej masz 3 roboty
1 robot ('matka'),ma na samym dole program 'RPG'
2 robot(od liczenia) ma program licz
3 robot(latający) ma program do zasilania baterią atomową(coś tam ato rech czy coś)
zrób sobie plik (tam gdzie są skrypty mrówek) mrowka.txt i tam wsadź skrypt mrówy
powinno działać...
robot latający(ten co może podnosić) może produkować mrówki...(ale tylko pod sobą) |
|
|
|
|
COLOBOT
Administrator sieci Założyciel portalu
Twoja ulubiona misja: Obie na Orfenii
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2008 Posty: 353 Skąd: Jarocin
|
Wysłany: 28-02-2009, 21:07
|
|
|
Wszystkie roboty nadal stoją, ale chyba działa. Prawdopodobnie brakuje mi teraz tylko kasy. |
_________________ Bykom STOP
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
|
|
|
|
|
colobotwymiiata
Zjem cię
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Lut 2009 Posty: 329 Skąd: Oleśnica
|
Wysłany: 02-03-2009, 17:49
|
|
|
O co w tym wszystkim chodzi????? zabiłem tą mrówkę, dorobiłem inne i też zabiłem, dalej mam 0 kasy. Nie chce mi zmieniać baterii, w ogóle nic się nie dzieje, tylko wysyłają te swoje informacje. |
|
|
|
|
shoter
|
Wysłany: 02-03-2009, 18:07
|
|
|
Wolałbym zobaczyć filmik z gry...mam za mało informacji aby dowiedzieć się w czym błąd.Aby zarobić kase musisz włączyć robota liczącego(który liczy różnice $).Żeby zarobić musisz włączyć program RPG.Żeby zmienić ogniwo atomowe musisz włączyć robota latającego(program = 'nowy').Jak już masz latacza wystarczy podejść do niebieskiej flagi i poczekać...Jak dalej nie działą to nie wiem,kodu nie ma czy coś?U mnie świetnie działało .Aha NAJWAŻNIEJSZE!System RPG wprowadzi do swych danych robota (z działkiem) który podejdzie najbliżej robota 'matki'.
Aha.Nie dopisałem linijki dla dział organicznych(nie wiem czemu ;P ) |
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
|
|
|
|
colobotwymiiata
Zjem cię
|
Wysłany: 02-03-2009, 20:24
|
|
|
achaaaaa!!!!! zapomniałem włączyć program RPG! bo tam jest CollectTitanium, pusto, pusto, pusto, pusto i nagle RPG!
PS.: Program RPG sie wiesza jak się chce zmienić herosowi baterię. |
|
|
|
|
shoter
|
Wysłany: 03-03-2009, 08:38
|
|
|
Wiesza się w jakim sensie ?Pamiętaj że musisz uruchomić robota latającego (musi znajdować się <50 m od stacji przekaźnikowej).Oczywiście nie możesz także zapchać stacji przekaźnikowej innymi informacjami .Zobacz czy po podleceniu do niebieskiej flagi(Tej obok stacji przekaźnikowej,nie tej na północnym wschodzie) stacja przekaźnikowa ma parametr Atom_rech (lub recharge) 1.00.Jeśli nie sprwadź program RPG.Wejdź do funkcji ATOM w klasie hero(bohater?Nie pamiętam ) i możesz sprawdzić czy wszystko działa jak należy(Krótki kod nie zajmie ci to wiele czasu).A jak nadal się nie udaje to nie wiem .
Zasilacz mi się chyba spalił na moim kompie(Tam gdzie miałem RPG|Patrol|Defender ;( ) |
|
|
|
|
colobotwymiiata
Zjem cię
|
Wysłany: 03-03-2009, 14:46
|
|
|
shoter napisał/a: | Wiesza się w jakim sensie ? |
Jak wyjmuje baterię to pisze "Obiekt Nieznany". A co do Atom_Rech to program wysyła wartość "1" nawet jak czekam na ogniwo i latacz zmienia mi 2 razy |
|
|
|
|
bonzaii
Ja
Twoja ulubiona misja: Moja Własna :D
|
Wysłany: 21-07-2009, 20:30
|
|
|
Czy jest możliwość otrzymania jeszcze tego RPG? Bo chciałem się czegoś nauczyć o klasach, wymianie informacji między botami a nigdzie nie mogę nic znaleźć |
|
|
|
|
pipok
|
Wysłany: 22-07-2009, 08:55
|
|
|
bonzaii napisał/a: | chciałem się czegoś nauczyć o klasach, wymianie informacji między botami a nigdzie nie mogę nic znaleźć | Przecież we wbudowanej pomocy jest o klasach. Nie możesz "nigdzie" znaleźć o zastosowaniu klas do wymiany informacji miedzy botami, bo nie wykonałeś jeszcze wszystkich zadań z "Wyzwań" w Colobocie. |
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |