Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h
|
Forum - Polski Portal COLOBOTa |
|
|
Portowanie i flamewar o trybie graficznym |
Autor |
Wiadomość |
mareks1321
Gość
|
Wysłany: 27-06-2012, 15:58
|
|
|
Fajnie by było gdybyście zrobili jeszcze wersje na OS X Wykorzystując kod gry od Epsitec'a nie byłoby to aż takie trudne jak ktoś się zna. |
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 27-06-2012, 19:21
|
|
|
mareks1321 napisał/a: | Fajnie by było gdybyście zrobili jeszcze wersje na OS X Wykorzystując kod gry od Epsitec'a nie byłoby to aż takie trudne jak ktoś się zna. | OpenGL i SDL pójdą na OS X. |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
mareks1321
|
Wysłany: 27-06-2012, 20:00
|
|
|
@adiblol
Tak więc, jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie nie widze problemu zrobienia wersji na OS X (może być później trochę byle by bała ), ba same korzyści min.
-Możnaby do Mac App Store wrzucić i zyskać na popularności
-Gra chodziła by na najlepszym (w mojej subiektywnej opini) systemie operacyjnym, który z roku na rok zyskuje coraz większą to liczbę użytkowników, co za tym idzie coraz większą to liczbę użytkowników Colobot Gold.
Tak czy inaczej Wasz projekt zyska na popularności. |
_________________ Tylko Mac. |
|
|
|
|
Mrocza
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Ziemi
Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 249 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 27-06-2012, 22:26
|
|
|
mareks1321 napisał/a: | -Możnaby do Mac App Store wrzucić i zyskać na popularności |
Ja nie wiem czy się znowu nie zbłaźnię, ale GPL na App Store? To tak można? |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 27-06-2012, 22:42
|
|
|
mareks1321 napisał/a: | Gra chodziła by na najlepszym (w mojej subiektywnej opini) systemie operacyjnym, który z roku na rok zyskuje coraz większą to liczbę użytkowników, co za tym idzie coraz większą to liczbę użytkowników Colobot Gold. |
Nie dziwię się. Też chciałbym przejść kiedyś na system, który wystarczy zainstalować i działa. Żadnej konfiguracji, kalibracji, wszystko zbite i gotowe do pracy. A jak wspomnę instalację i konfigurację Windows XP, brrr...
Mac to kwestia czasu i siły roboczej. Jestem pewien, że znajdą się w późniejszym czasie ludzie chętni do pracy nad tym. |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
adiblol
Administrator forum FLOSS FTW!
Twoja ulubiona misja: porównywanie formatów audio
Pomógł: 18 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 1313 Skąd: pokój odsłuchowy
|
Wysłany: 27-06-2012, 23:17
|
|
|
Cytat: | Mac to kwestia czasu i siły roboczej. Jestem pewien, że znajdą się w późniejszym czasie ludzie chętni do pracy nad tym. | Przy sensownie napisanym kodzie to kwestia wydania 2 komend w terminalu: "cmake ." i "make". |
_________________ 1Tbps Project && Telecomix Network
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
|
| |
|
|
|
|
Polski Portal COLOBOTa © 2008 - 2012 |
|
|