Moderatorzy English Board i dwujęzyczność forum |
Autor |
Wiadomość |
Abadon
Administrator forum Administrator
|
Wysłany: 22-03-2012, 21:21
|
|
|
Myślę że moderatorem działu English Board może zostać PoxiPol. Co prawda nie ma tam za dużo ruchu, ale taki moderator może się kiedyś przydać. |
|
|
Programerus
Jestem Bogiem
Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 188 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 22-03-2012, 22:14
|
|
|
Zanim ten dział się przyda, to my już będziemy na nowym forum z nowymi działami. ;] |
_________________ "Tylko bogaci mogą mówić mi, że pieniądz nie daje szczęścia" |
|
|
|
|
Mrocza
Twoja ulubiona misja: Swobodna na Ziemi
Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 249 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 22-03-2012, 22:15
|
|
|
Zgadzam się z Abadonem, dajmy wszystkim moda.
A teraz tak na serio. Jak będzie wyglądał English board po zmianie skryptu strony?
Ilu to my już mamy moderatorów? Więcej chyba niż zwykłych użytkowników których to mamy tu niewielu. Sami modzi, admini, masterzy, ambasadorzy... |
|
|
|
|
PoxiPol
Chicken
|
Wysłany: 23-03-2012, 08:28
|
|
|
Mam nadzieje ze English board bedzie glowny, a dla nas polaczkow bedzie osobny kacik. |
|
|
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 23-03-2012, 08:38
|
|
|
O nie!
Jak już ma być dwujęzyczny to oba jezyki na równi!
Nie powolę!
Polski nie może odejść w cień!
To w zasadzie jest offtopic, ale ostatnio nikt się tym na forum nie przejmuje. To, że phpBB by Przemo niedługo przeminie nie znaczy że mamy olać obecne forum.
Mimo wszystko prosiłbym jakiegoś moderatora o wydzielenie tematu o dwujęzyczności przyszłego forum abyśmy mogli w spokoju kontynuować dyskusję. |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 23-03-2012, 13:49
|
|
|
Przeniosłem. Nie wiem czy dobrze dobrałem posty (czy powinienem zaczynać od postu Abadona, ściślej mówiąc) ale dyskutujcie dalej. |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
Pomógł: 16 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 496 Skąd: Bigos
|
Wysłany: 23-03-2012, 14:12
|
|
|
No tak, przeciez 1 dzial wiecej dla zwyklych moderatorow to takie obciazenie, ze trzeba wybrac specjalnych. |
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 23-03-2012, 14:20
|
|
|
Owszem. Forum powinno być dwujęzyczne. Czyli zarówno polski jak i angielski powinny być równo uprawnione. Raz zarejestrowany użytkownik powinien mieć swobodę pisania w obu strefach. Zauważ, że w przypadku kiedy więcej dyskusji będzie prowadzonych w jednym języku drugi automatycznie zejdzie na dalszy plan. Nie ma sensu odgórnie narzucać jakichś ograniczeń. Może będziemy mieli wielu anglojęzycznych użytkowników, wtedy wielu z nas przerzuci się na pisanie w strefie angielskiej. Ale z drugiej strony zainteresowanie może nie być takie jakiego byśmy oczekiwali. Wtedy głównym językiem pozostanie polski oczywiście w asyście pełnoprawnej strefy angielskiej.
[ Dodano: 23-03-2012, 14:27 ]
Co do moderatorów to znajomość angielskiego obecnej kadry jest na pewno wystarczająca żeby zwęszyć offtop czy spam.
And they can prove it. Am i right? |
|
|
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 23-03-2012, 15:35
|
|
|
Mrocza napisał/a: | Ilu to my już mamy moderatorów? |
Ciii...
Cytat: | And they can prove it. Am i right? |
I understand most part of the english text. There is worse with writing... |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
Raptor
Clever Girl
Twoja ulubiona misja: Raptorowanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Cze 2010 Posty: 432 Skąd: Isla Nublar
|
Wysłany: 23-03-2012, 17:45
|
|
|
Simbax napisał/a: | I understand most part of the english text. There is worse with writing... |
Mam tak samo, dlatego nie uczestniczę aktywnie w tym języku. Pisanie to hardlevel dla mnie. |
_________________ - Stężenie czekolady we krwi: 93‰
- Ja to bym zjadł jeszcze batona...
|
|
|
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 23-03-2012, 17:59
|
|
|
To się nazywa bierny angielski. |
|
|
|
|
Simbax
Mod
Twoja ulubiona misja: Wszystkie na Krystalii
Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 473 Skąd: z Leszna
|
Wysłany: 23-03-2012, 18:20
|
|
|
Mrocza napisał/a: | To się nazywa bierny angielski. |
No cóż, pisać po angielsku mam okazję jedynie w LoLu, i to zazwyczaj wyzywam innych graczy Oczywiście wypracowań i uzupełniania luk na lekcjach pomijam. Musiałbym zacząć coś pisać na anglojęzycznych forach, ale kiedy i na jakim... |
_________________ http://projektsimbax.blogspot.com/ <- Taki sobie blog |
|
|
|
|
Berserker
Dark Ness
Twoja ulubiona misja: Ofrenia
Pomógł: 16 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 496 Skąd: Bigos
|
Wysłany: 23-03-2012, 18:47
|
|
|
@up Jak grasz w LoLa to pisz na forum LoLa. Po angielsku sie pisze duzo latwiej, jak przestanie sie myslec o tych wszystkich czasach (future present in past ftw), a po prostu zacznie sie na spontana wymyslac zdania. |
|
|
PoxiPol
Chicken
|
Wysłany: 23-03-2012, 18:54
|
|
|
Ale mi chodzi tu o to, ze po polsku rozmawiaja tylko polacy. Po angielsku, gada wiekszosc obcokrajowcow, a tym bardziej jesli sa programistami/graczami.
My sobie dalej mogli bysmy gadac po polsku, ale powinnismy miec tylko 1 subforum do tego. W tym kilka dzialow.
Mozna tez by bylo z robic, ze mamy redaktorow. Na forum mozna pisac w jakimkolwiek jezyku, z podstawa ze np dodamy zmienna ktora trzeba wybrac, i mozna podzielic forum ze chce widziec tylko polskei tematy, tylko angielskie cyz tylko francuskie.
Redaktorzy wtedy, jesli uzytkownik nacisnie guzik "prosze o przetlumaczenie na angielski, czy polski czy jak itam inny", zadanie to zostaje wysylane do redaktora. Na forum nigdy nie trzeba na nic szybko odpowiadac, wiec pomysl nie wydaje mi sie zly, a redaktor wcale ni bylby meczony praca. Takie guziki wtedy tez tylko niektore osoby mogly naciskac, wybrane, ktore klikaja tylko jesli temat jest warty uwagi wszystkich.
Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, ale mam taka nadzieje. Wiadomo, jest to pomysl ktory wymyslam piszac, wiec jakeis zmiany w tym mozna zrobic. |
|
|
|
|
Mrocza
|
Wysłany: 23-03-2012, 19:17
|
|
|
Chodzi ci zapewne o zwykle, przeciętne forum, ale z jedną drobną różnicą: każdy temat zostaje otagowany nazwą języka. W opcjach konta użytkownika można byłoby wybrać tematy o jakich tagach mają być wyświetlane. Pozostałe są ignorowane.
Nie wiem czy właśnie o coś takiego ci chodzi, ale ten pomysł mi się podoba. |
|
|
|
|
|