Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h

Polski Portal COLOBOTa
COLOBOT Polish Portal

Masz jakiś problem? - Drukarka

Abadon - 17-12-2010, 20:24
Temat postu: Drukarka
Poszukuję dobrej drukarki, za przystępną cenę i dobrej jakości (oczywiście nie używanej). Hp, Canon co polecacie. Cena może się wahać od 200 do 400 zł. Interesuje mnie też kwestia tuszy, żeby nie przepłacać z zbytnio i tanie zamienniki...
Musi mieć koniecznie skaner...

Może inaczej spytam a wy jakie macie drukarki i co o nich sądzicie...

Ja obecnie mam starą daltonistkę HP Deskjet D2360

adiblol - 17-12-2010, 20:52

HP ssie z połykiem. Przynajmniej na Windowsie; na GNU/Linux nieoficjalne sterowniki ratują.
Patrząc na półki w sklepach HP najpierw sprzedaje najtańsze drukarki a później najdroższe tusze.
Jedyne co HP dobrze wychodzi to laptopy. :)

Posiadam HP DeskJet F4100. Na Windowsie skanowanie było masakryczne, wraz ze zmianą systemu na Mandrivę a później na Ubuntu przyszła ulga.
Do obsługi drukowania się nie mogę przyczepić aczkolwiek jest głośne i powolne. Można ustawić profil na "szkic" ale wtedy kontrast jest słaby (gorszy od ksera). W normalnym trybie kolory jak i czerń są OK (ale za to jest wolno).
Zdarza jej się (raz na rok) nie wciągnąć kartki.

Abadon - 18-12-2010, 08:44

Cytat:
Jedyne co HP dobrze wychodzi to laptopy.

Też mam monitor z HP i pod tym względem jestem zadowolony.

[ Dodano: 18-12-2010, 20:36 ]
Co sądzicie o tej:
http://www.euro.com.pl/ur...tage-f735.bhtml

Pasterz - 02-04-2011, 15:13

Polecam Brother-y.

Sam mam Brother DCP-357C ( drukarka +skaner) i od paru ładnych lat mnie nie zawiódł.
Tusze wystarczają na b. długo ( przy dość częstym używaniu) i nie kosztują za wiele ( 20 - 25 zł za sztukę) a co do jakości wydruków również nie mam zastrzeżeń , chociaż jest głośna i lubi się często czyścić( co trwa dobre 4 min. stękania i buczenia )

Co do drukarek Hp - Kolega ma jedną ( już nie pamiętam co to za model ) ale ma z nia tyle perypetii( m.in. odrzucanie tuszy :roll: , odmowa współpracy z Windowsem), że ogląda się za nową.

Abadon - 02-04-2011, 16:01

Ja kupiłem już 4 dni po założeniu tego tematu...
Cena promocyjna, w komputroniku szybko i sprawnie. Nie to co w RTV EURO AGD. Zrobiłem test i spytałem się facetki z obsługi ile drukarka ma cartridgów. Odpowiedziała że 2 i że są bardzo ekonomiczne. Później spytałem się innego pracownika... odpowiedział że 4 i że są bardzo tanie... Mimo że wiedziałem że drukarka miała 6 to i tak bardzo warto się spytać "fachowców od siedmiu boleści"...

Drukarka HP Deskjet Ink Advantage K209a. Tusze bardzo tanie, choć jeszcze od zakupu drukarki nie ładowałem cartridgów. Polecam.