|
Polski Portal COLOBOTa COLOBOT Polish Portal |
|
COLOBOT ogólnie - Prośba o SoundTracka
Schocker - 05-06-2009, 20:44 Temat postu: Prośba o SoundTracka Ludzie, mam dość dużą prośbę. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie są pliki dźwiękowe z Colobota? Robię o nim prezentację, muzyka byłaby fajna. No i parę dźwięków. Nie potrzebuję ich tu w załączniku, wystarczy mi instrukcja co trzeba zrobić, że je dorwać. ^^
colobotwymiiata - 05-06-2009, 21:08
Pliki dźwiękowe z Colobota są w pliku colobot3.dat o ile dobrze pamiętam. Plik ten można otworzyć za pomocą unpackera, który jest gdzieś na tym forum.
Link do unpackera:
http://www.colobot.yoyo.p...topic.php?t=122
adiblol - 05-06-2009, 21:09
Soundtracki: ripujesz programem CDex a jeśli masz {{pirackiego/czasopismowego} Colobota}/{nie chce ci się ripować} to ściągasz (są na forum, nie pamiętam w jakim dziale).
Efekty dźwiękowe: Ściągasz program ColobotDatFilePackerUnpacker (wala się gdzieś na forum) i nim rozpakowujesz plik colobot3.dat, który jest w katalogu Colobota. Tam są pliki .wav, które możesz skonwertować na MP3, ale nie musisz.
Schocker - 05-06-2009, 22:27
Great thanks for instant reply and help. Jutro poszukam jeszcze tego SoundTracka. Albo pojutrze, jutro na urodziny idę. Jeszcze raz, wielkie dzięki. ^^
|
|