|
Polski Portal COLOBOTa COLOBOT Polish Portal |
|
Własne poziomy - Swoboda na Uranii
DeiDara - 15-04-2009, 10:26 Temat postu: Swoboda na Uranii Zamieszczam tutaj jeszcze nie działającą swobodną grę na Uranii (Moja nazwa jak coś to się w sądzie policzymy).Mam prośbę jak by ktoś mógł zobaczyć scene i powiedzieć w czym jest błąd (i go naprawi to będę bardzo wdzięczny).
http://f.imagehost.org/download/0048/Urania01
colobotwymiiata - 15-04-2009, 15:44
Powinno być:
Zamiast "scene000" "scene00" a zamiast "scene00" "scene01"
W razie innych błędów pisz.
adiblol - 15-04-2009, 17:40
DeiDara napisał/a: | na Uranii (Moja nazwa jak coś to się w sądzie policzymy) |
nie było takiej nazwy w S.F. albo w planach C2?
colobotwymiiata - 15-04-2009, 18:45
adiblol napisał/a: | DeiDara napisał/a: | na Uranii (Moja nazwa jak coś to się w sądzie policzymy) |
nie było takiej nazwy w S.F. albo w planach C2? |
Może dodamy to jako swobodną grę do C2? Bo tam chyba będzie taka planeta.
DeiDara - 15-04-2009, 18:46
Można by dodać
Adiblol: nie wiem
Proszę o pomoc bo Abadon nie naprawił tego problemu (A szczególnie colobotwymiiata)
Kod: | [center][b][color=orange]Nikt mnie nie kocha??[/color][/b]
[/center] |
COLOBOT - 16-04-2009, 16:41
Masz kompletnie skopcony nagłówek. Skopiuj sobie z misji na księżycu i pozmieniaj co trzeba.
Poza tym nie wiem jakiego programu graficznego używasz, ale zmień go na painta, bo te reliefy kompletnie nie pasują. Tak samo plik ziemia001.bmp powinna być typu TGA (można to zmienić IrfanViewem).
Poza tym (scene01.txt):
-W obiektach w parametrze pos nie może być przecinków! W roli przecinka używamy KROPKI. Poza tym w COLOBOCie jest limit do 500 obiektów, należy więc w pliku misji nie przekraczać 100, maks. 200. Na liście obiektów nie ma astronauty (typ Me), przez co misja od razu się krzaczy bo żywy astronauta to warunek misji.
-Instructions, nie Instruction
-zwracaj dokładnie uwagę na nazwy plików, np. nie ma być "%user%\ziemia.bmp" tylko "%user%\ziemia", a plik musi mieć nazwę ziemia001.TGA
-nie można zdefiniować własnego "sun001.bmp"
-no i nagłówek trzeba napisać od nowa
colobotwymiiata - 16-04-2009, 16:43
O, nasz administrator wrócił!
C ruels! - 18-10-2009, 14:42
Hej,czy ktoś może tą mapę naprawić i tutaj dać?Ja na pewno tego nie zrobię.Jeśli chodzi o programowanie to znam podstawy!Nic ponadto!
|
|