Oryginalna strona colobot.cba.pl umarła, gdy cba.pl przestało oferować darmowy hosting. To jest statyczny mirror, pobrany w 2018. ~krzys_h

Polski Portal COLOBOTa
COLOBOT Polish Portal

Portal i forum - Test wysyłania mail

COLOBOT - 21-02-2009, 10:19
Temat postu: Test wysyłania mail
Wczoraj wykonałem test wysyłania maili. Każdy użytkownik forum powinien dostać list na adres podany podczas rejestracji. Jeśli ktoś nie dostał, niech mnie tutaj poinformuje.
bbiidduull - 21-02-2009, 10:25

Nie dostałem ...
Abadon - 21-02-2009, 10:45

Nie dostałem ponieważ zapomniałem zmienić w profilu adres, ten na który wysłałeś jest od dawna nieaktualny. Dziś zmienie.
Konrad - 21-02-2009, 11:28

Ja też nie dostałem.
Abadon - 21-02-2009, 12:59

Czy ten tes e-mailowy miał jakiś cel np. przypomnienie o tej stronie użytkownikom którzy zapomnieli o stronie czy jakiś inną ide (wiadomości niedostałem na nowy adres).
adiblol - 21-02-2009, 13:12

Dostałem tylko informację o nowym forum.

Cytat:
Witam.
Ostatnio na Polskim Portalu COLOBOTa pojawiło się kilka nowości. Najważniejszą zmianą jest udoskonalenie funkcjonalności forum. Nowe forum działa już od dwóch tygodni i jest dostępne pod adresem www.colobot.xt.pl/forum
Zostały również wprowadzone inne mniejsze zmiany, m.in. chat, który jest dostępny z poziomu forum. Zapraszamy na wypróbowanie chata dziś około godziny 18.

Pozdrawiam,
Administrator Polskiego Portalu COLOBOTa
www.colobot.xt.pl

COLOBOT - 21-02-2009, 14:30

Abadon napisał/a:
Czy ten tes e-mailowy miał jakiś cel np. przypomnienie o tej stronie użytkownikom którzy zapomnieli o stronie czy jakiś inną ide (wiadomości niedostałem na nowy adres).

Właśnie tak. Przypomnienie starym użytkownikom o portalu i poinformowanie wszystkich o tym, że forum działa. Treść podał adiblol w poście powyżej.

Abadon - 21-02-2009, 14:35

Ciekawe ile osób (pierwsi użytkownicy m.in.) pamięta swoje hasła i czy wogóle tego (listu) nie zignorują. Jeszcze mnie ciekawi czy ich adresy e-mail są nadal aktualne. Mam nadzieje że list przyniesie jak najwięcej korzyści.
COLOBOT - 21-02-2009, 14:51

Myślę że jeśli raz się zarejerestrowali to nie zignorują wiadomości o COLOBOcie. Zresztą jak portal powstawał to też wysyłałem maile do osób które kiedyś miały związek z COLOBOTem i niemało z nich właśnie tak dowiedziało się o portalu.
DeiDara - 22-02-2009, 13:11

dostałem no ale przydało by sie troche więcej zachęty żeby ludzie wchdzili na forum
Abadon - 22-02-2009, 13:43

A może prze gg wysłać tą wiadomość. Jak nie przez e-mail die dotrze, to możę przez gg.
DeiDara - 22-02-2009, 13:44

no dobry pomysł
Abadon - 22-02-2009, 13:52

To może stworzyć taki ogólno dostępny numer gg (wszyscy będą mieli dostęp, [gorzej będzie jak jednocześnie bedzie korzystało 5 osób, mogą wystąpić błędy]) i wprowadzić listę numerów i w razie gdyby kogoś dawno nie było przypomnieć obecność tego portalu np. przesyłając odkrycia z forum typu EDYTOR ROZPRACOWANY itp. itp.
Ale to tylko taki pomysł, nie wiem czy dobry, ale nie wiem jak inni do tego podejdą (do mojego pomysłu).