|
Polski Portal COLOBOTa COLOBOT Polish Portal |
|
Inne - Ukryta melodia na płycie!!!
Andreas - 22-07-2008, 10:16 Temat postu: Ukryta melodia na płycie!!! Wczoraj zrobiłem bardzo zaskakujące odkrycie! Może już niektórzy z was o tym wiedzą, ale napiszę, bo nic o tym tu nie widziałem.
Więc wczoraj wieczorem się nudziłem i wpadłem na pomysł, włożyć płytę z grą Colobota do PlayStation2 - miałem nadzieję, w ten sposób móc posłuchać muzykę z gry w lepszej jakości. Udało się (płyta została od razu odczytana jako płyta muzyczna) i tu właśnie odkryłem, że na płycie znajduje się dodatkowy, trzynasty tytuł (w sumie jest 12, bo pierwszy jakoś brakuje), zawierający bardzo wesołą muzyke jazzową, która ani razu nie była użyta w grze (Wypróbowałem - nawet nie da się użyć).
Jeżeli macie PlayStation albo inną konsolę możecie sami wypróbować (Nie wiem, czy jest bezpiecznie wkładać płytę do magnetofonu). Czy ktoś wie, po co ta melodia została umieszczona na płycie?
mrowek - 22-07-2008, 20:37 Temat postu: RE: Ukryta melodia na płycie!!! może tak na rozluźnienie od gry... B)B)B)
COLOBOT - 22-07-2008, 20:48 Temat postu: RE: Ukryta melodia na płycie!!! Do magnetofonu wkłada się kasety
Ale w odtwarzaczu płyt CD czemu nie? Ja czasami tak słuchałem, właściwie czy PlayStation czy odtwarzacz CD to bez różnicy.
A ta pierwsza ścieżka, której niby brakuje to dane gry (instalator itd), które widzi komputer.
Andreas - 22-07-2008, 20:58 Temat postu: RE: Ukryta melodia na płycie!!!
Cytat: | COLOBOT napisał/a:
Do magnetofonu wkłada się kasety | Przeprazam... NIe znam perfekt Polskiego języka (Mieszkam w Niemczech) i pomyliłem się...:D
mrowek - 23-07-2008, 07:49 Temat postu: RE: Ukryta melodia na płycie!!! COLOBOT a co sądzisz o tej melodii?
ps.ja ściągałem z neta grę i nie znam tej melodii
COLOBOT - 24-07-2008, 19:38 Temat postu: RE: Ukryta melodia na płycie!!! Jakąś godzinę po ostatnim odsłuchaniu już jej nie pamiętam. Jak dla mnie - nie wpada wcale w ucho, tyle że jakiś bonusik na płycie jest.
Ball - 28-07-2008, 00:34 Temat postu: RE: Ukryta melodia na płycie!!! Hehe myślałem, że odkryłeś na płycie Magika, że chce popełnić samobójstwo. Swoją drogą ciekawy dodatek A fakt nie napisałem co z tym Magikiem.... Otóż był to raper z Katowic, który popełnił samobójstwo, a 4 lata wcześniej w pewnej piosence - jak się ją puści od tyłu - zapowiedział swoją śmierć... Odkryto to niedługo po jego śmierci
Sorka, że się rozpisałem, ale musiałem wyjaśnić
shoter - 24-12-2008, 19:51 Temat postu: RE: Ukryta melodia na płycie!!!
Cytat: | Ball napisał/a:
Hehe myślałem, że odkryłeś na płycie Magika, że chce popełnić samobójstwo. Swoją drogą ciekawy dodatek A fakt nie napisałem co z tym Magikiem.... Otóż był to raper z Katowic, który popełnił samobójstwo, a 4 lata wcześniej w pewnej piosence - jak się ją puści od tyłu - zapowiedział swoją śmierć... Odkryto to niedługo po jego śmierci
Sorka, że się rozpisałem, ale musiałem wyjaśnić |
ja tylko tak jako uzupełnienie o magiku :
na youtube możecie znaleźć tą piosenke (od tyłu i od przodu i od dwóch stron )
|
|